Ten Hag: Nem edzünk túl keményen, nem emiatt van sérüléshullám

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag cáfolta azokat a szóbeszédeket, miszerint az edzésmódszerei húzódhatnak meg a klub sérülési krízise mögött, kijelentve, hogy "nem edzenek túl keményen".


Ten Hag második manchesteri szezonját elképesztő sérüléshullám árnyékolja be, legutóbb például Victor Lindelöf és Lisandro Martinez dőltek ki egyszerre a védelem tengelyéből.

 

Lindelöf a Brentford elleni 1-1-es bajnoki döntetlen során elszenvedett térdín sérülés miatt legalább egy hónapot lesz kénytelen kihagyni, míg Martinezre hasonló léptékű időszak vár a partvonalon túl egy edzésen összeszedett vádliprobléma okán.

 

A páros kiesése csak tovább erősítette a Manchester United szezonbeli sérüléseivel kapcsolatos kérdőjeleket, amellyel összefüggésben még márciusban a Manchester Evening News-ban jelent meg egy olyan cikk, miszerint a Man Utd játékosaink egy kis része aggodalmát fejezte ki a Ten Hag által elvárt futómennyiség miatt.

 

Amikor a Chelsea elleni bajnokit megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján arról kérdezték, hogy az általa vezényelt edzések túl intenzívek-e, a holland szakember így felelt:

"Nem, mi nem edzünk túl keményen. Megfelelő erőnléti állapotban kell lennünk."

 

"A bajnokság színvonalának való megfeleléshez fittnek kell lennünk, különben nem tudjuk az elvárt szintet hozni a pályán nyújtott játékunkban sem. De ehhez nem edzünk túl keményen."

 

 

Amikor azt illetően érdeklődtek, hogy nem lenne-e szükséges egy erőnléti edzőt alkalmazniuk, így folytatta:

"Nem, a klubon belül remek részlegek állnak rendelkezésünkre."

 

"Kiváló és rengeteg tudással megáldott emberek vesznek minket körül, akik adatok alapján dolgoznak, mi pedig azok figyelembe vételével hozunk döntéseket."

 

A Vörös Ördögöknek ebben a szezonban 30 olyan sérüléssel kellett megküzdeinük, amely egy vagy több mérkőzéses kihagyást eredményezett az adott játékos számára, amelynél a Premier Injuries adatai alapján csak a Newcastle (32) áll rosszabbul.

 

Ráadásul a manchesteriek sérüléshulláma annak ellenére idéződött elő, hogy minden sorozatot figyelembe véve kevesebb mérkőzést játszanak idén, mint az előző szezonban, amikor 62 alkalommal futottak ki a pályára.

 

Arra a kérdésre vonatkozóan, hogy a klub sérüléshulláma még aggasztóbb-e a könnyebb menetrend tekintetében, Ten Hag így válaszolt:

"Nem, mert tudom, hogy még mindig hatással van ránk az előző szezon is."

 

"Az elmúlt 18 hónapban játszott hatalmas mennyiségű mérkőzés még mindig hatással van a keretünkre és a játékosokban felhalmozódott fáradtságra."

 

"Nagyon elnyűhetetlen játékosokra van szükség - ez az elvárás."

 

"Karácsony körül tele voltunk sérültekkel, majd utána vissza kellett hoznunk őket, de attól hogy már nem sérültek, még nem lesznek megfelelő erőnléti állapotban ahhoz, hogy meccsterhelést kapjanak. Nem lendülnek azonnal formába, szükségük van néhány mérkőzésre, hogy újra elkapják a ritmust."

 

"Szerintem van néhány olyan játékosunk, aki elnyűhetetlen, mint például Bruno Fernandes és nekünk ilyenekre is van szükségünk."

 

 

A United játékosai ebben a szezonban összeadva 1136 napot hiányoztak csapatukból, amely a Premier Injuries adatai alapján a hetedik legmagasabb szám az angol első osztályban.

 

Arra a kérdésre, hogy magabiztos-e azt illetően, hogy a következő szezonban a mostanihoz hasonló sérülési krízis nem fogja felütni a fejét, az 54 éves menedzser így zárta mondandóját:

"Nem lehet ezt 100 százalékban elkerülni. Lehetetlen. Bizonyos hatásokon múlik minden."

 

"Évente öt alkalommal a játékosok hazájuk válogatottjához utaznak - ilyenkor a játékosok távol vannak tőlünk, nincsen rájuk semmilyen hatásunk. Bár ez nem teljesen igaz - néhány nemzeti csapattal nagyon jó kapcsolatot ápolunk és mi menedzselhetjük a játékosaink edzésmunkáját. De vannak olyanok, akik úgy cselekszenek, ahogy ők akarják és ilyenkor nincsen semmilyen eszköz a kezünkben ennek a megakadályozására."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!