Erik a szélsőhátvéd-választásról beszélt

Erik ten Hag megpróbálta elmagyarázni, miért döntött úgy, hogy Diogo Dalot a jobb oldalon marad, Aaron Wan-Bissaka pedig balhátvédként játszik.


A múltban már előfordult, hogy Dalot volt az, aki a bal oldalon operált, hiszen többször is bizonyította sokoldalúságát azon a területen.

 

Bár a menedzser elismerte, hogy nem tudott olyan nagyon elmélyülni, hogy teljes mértékben elemezni tudja az elmúlt néhány mérkőzésen történt választás sikerességét, azt sugallta, hogy ez elsősorban a pályán lévő kapcsolatok miatt történt így.

 

Dalot jól megértette magát Alejandro Garnachoval a jobb oldalon, valamint Antonyval is, ezért maradt ebben a szerepkörben.

 

Wan-Bissaka - aki kiváló emberfogásos védő - jól teljesített a Liverpool veszélyes támadójával, Mohamed Szalah-val szemben, még akkor is, ha az egyiptomi válogatott játékos gólt szerzett a 4-3-as FA-kupa negyeddöntőbeli győzelmünk alkalmával, és a vasárnapi Premier League-meccsen az Old Traffordon ismét összecsaphat vele.

 

A védő Raheem Sterlinggel szemben is kiváló munkát végzett az elmúlt években, és a Chelsea csatára a csütörtök esti, Stamford Bridge-i találkozón várhatóan ismét Mauricio Pochettino kezdő tizenegyébe kerülhet.

 

 

Huszonkilences számú játékosunk felépülése éppen jókor jött, mivel Luke Shaw és Tyrell Malacia, a balhátvédek állandó opciói is kiestek.

 

"Nem tudok túl mélyen belemenni ebbe" - mondta Erik a klubmédiának a mérkőzés előtti exkluzív interjúban. "De természetesen mindkettőjüknek megvannak a képességeik, a hozzáadott értékük a csapathoz."

 

"Tehát világos elképzelésünk van arról, hogy mi az ideális helyzet. Néha ezen változtatnunk kell, de az utóbbi időben ez nagyon jól működött, és ezt az összhangot szeretnénk megtartani Diogoval és Garnachoval, a jobb oldalon, mert megvan a kapcsolatuk."

 

"Diogonak is, tudom, hogy nagyon jó a kapcsolata Antony-val. Szóval, a legtöbbször szeretnénk megtartani az ilyen rutinokat, és ezért választottam mostanában ezt a felállást. Hogy Diogot inkább a jobb oldalon tartsuk, aztán az utóbbi időben Azza is bejött, és nagyon jó munkát végzett a bal oldalon."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!