Ten Hag reakciója a Liverpool elleni döntetlenre

Erik ten Hag vegyesen értékelte a Manchester United 2-2-re végződött hazai, Liverpool elleni bajnoki mérkőzését.


Vegyes érzések

"Talán hallotta, vagy ott volt az öltözőben, de pontosan ezt mondtam a játékosoknak - vegyes érzések. Egy részről, nagyon csalódott vagyok. Újra kiadtunk a kezünkből egy biztosnak tűnő győzelmet azáltal, hogy, mondjuk úgy, nem éppen egy nagyon okos hibát vétettünk, csakúgy, mint csütörtökön és az előző szombaton. Ezekkel pedig egy hét alatt hét pontot veszítettünk, miközbne kilenc pontot kellett volna gyűjtenünk. Ez hatalmas különbség. Másik részről viszont nagyon büszke vagyok erre a csapatra, a fiatal játékosaink bekerültek a csapatba olyan teljsesítményt nyújtottak ezen a szinten, ami azt mutatja, hogy a Manchester Unitedre fényes jövő vár."

 

A Vörös Ördögök ellenállósága

"Láthattuk, hogy a Liverpool dominált, de mi meccsben maradtunk. A döntő pillanatokban párharcokat, csatákat vesztettünk. De aztán az ellenállóságunk, a minőségünk, az ahogyan játszunk a labda birtokában és anélkül és mennyire szervezettek vagyunk, illetve miként tudunk együtt játszani, meghozta az eredményét. Az első félidőben nagyon nagy szükség volt arra, hogy ellent tudjunk állni az ellenfél rohamainak, mert nem nyertük meg a döntő ütközeteket és csak futottunk az események után. A Liverpool azt csinált velünk, amit akart. A fiatal játékosokat ez időnként erősen a hatalmába kerítette, de aztán a második félidőben feljebb tudtak kapcsolni és láthatóvá vált, hogyan tudtak feljavulni azáltal, hogy hittek magukban és meg voltak róla győződve, hogy nyerhetnek is."

 

Érvénytelenített korai gól

"Megvoltak a pillanataink [az első félidőben]. Nagyon nagy esélyünk volt a vezetés megszerzésére, amikor Alejandro Garnacho egy hajszálnyival lesen volt. A labdának korábban kellett volna érkeznie, vagy Garnanak kellett volna kellett volta egy kicsit későbbre időzítenie a kiugrását. A Liverpool dominálta a játékrészt a helyzeteinek köszönhetően, de nem tudtak élni velük, a félidőben pedig sikerült a helyére tennünk néhány dolgot a későbbi döntő pillanatokra vonatkozóan."

 

 

Tanulni a hibákból

"Természetesen, szükségünk volt egy olyan pillanatra, amikor kihasználhattuk a Liverpool hibáját. Valószínűleg Jürgen Klopp ugyanazt fogja elmondani a fiatal játékosainak, mint én, mert tudjuk, hogy a tapasztalatlanságuknál fogva hibázhatnak, nekik pedig szükségük van az ilyen élményekre is. A csapatunk, a mi fiatal játékosaink tanultak az első félidőből és a második félidőre feljebb kapcsoltak."

 

Véleményes büntetők

"Hasonló volt az eset, mint ami csütörtökön történt, csak a csütörtöki valójában nem ért tizenegyest. Meg akartam nézni, hogy ezúttal valójában az volt-e, de ez volt a megfelelő döntés. Nem tudok nem egyetérteni vele."

 

Tovább fogunk harcolni

"Nem tudom [hogy elúszott-e a Bajnokok Ligája]. Tovább fogunk harcolni. Láttuk, hogy mindhárom meccsünket megnyerhettük volna és meg is kellett volna volna nyenrünk az elmúlt egy hétbne. A Brentford ellen nyújtottuk a leggyengébb teljesítményünket, ott nem érdemeltünk győzelmet. De a másik két meccsen, ha győztes pozícióban vagy és meg is érdemled azt, akkor be is kell gyűjtened a sikert, mert az jelenti a különbséget. Minden egyes pontért harcolni fogunk, aztán majd meglátjuk, hogy hol végezzük a végelszámolásnál. Az egyértelmű, hogy nagy a lemaradásunk, de minden pontért küzdeni fogunk."

 

Közeleg a Wembley-beli megmérettetés

"Magasabb sebességi fokozatba kell kapcsolnunk és okosabbnak kell lennünk a döntő pillanatokban. A szögleteknél és a szabadrúgásoknál is észnél kell lennünk, ha el akarunk valamit érni a szezonban. Ami továbbra is pozitív, mert elődöntőt fogunk játszani [a Coventry City ellen]. Továbbra is minden pontért harcban leszünk és meglátjuk ez mire lesz elég a végén."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!