Coventry - Manchester United 3-3 (büntetők után 3-4)

Az FA-kupa fináléjába jutottak a Vörös Ördögök!


Három gólos előnyt sikerült eltékozolnia a másodosztályú Coventry ellen Erik ten Hag csapatának, így hosszabbításra majd büntetőpárbajra került sor az FA-kupa elődöntőjében a Wembley-ben, melyet végül a Manchester United megnyert és így ők mérkőzhetnek meg a Manchester City csapatával a májusi döntőjében.

 

Nagyon jól indult a mérkőzés a Vörös Ördögöknek, ugyanis Scott McTominay, Harry Maguire és Bruno Fernandes góljai révén gyakorlatilag már a második játékrész elejére biztosra vehető volt továbbjutásuk. Azonban a belső védő krízisben szenvedő manchesteriek kinyíltak, ezt pedig a Coventry ki is használta az utolsó negyedórában.

 

Ellis Sims gólja 19 perccel a rendes játékidő előtt pánikot eredményezett a Unitednél, majd előbb Callum O'Hare megpattanó lövése hullott Andre Onana kapujába, míg az Aaron Wan-Bissaka tizenhatoson belüli kezezéséért megítélt büntetőt Haji Wright értékesítette, döntetlenre mentve az állást.

 

A kétszer tizenöt perces hosszabbítás is tartogatott drámát, ugyanis Fernandes és Simms is kapufát lőtt, majd a 121. percben Victor Torp juttatta előnyhöz a Coventry-t, ám a VAR utólag a gólpasszt adó Wright leshelyzete miatt visszavonta a találatot.

 

Mivel így nem született gól a hosszabbításban, ezért büntetőpárbajra került sor, ahol rögtön az elején Casemiro próbálkozását hárítani tudta Bradley Collins. Később azonban Andre Onana is védeni tudta O'Hara lövését, majd az Égszínkékek kapitánya, Ben Sheaf a kapu fölé bombázott, így az ötödik körben értékesített Rasmus Hojlund tizenegyes lezárta a párbajt.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!