Ten Hag: A csapatnak bizonyítania kell, hogy joggal van a döntőben

Erik ten Hag szerint a Manchester United játékosainak a következő hetekben bizonyítaniuk kell, hogy valóban ott a helyük a jövő hónapban megrendezésre kerülő FA-kupa döntőben.


A United a vasárnapi, Coventry City elleni izgalmas elődöntő után - amelyből büntetőkkel került ki győztesen - már a második egymást követő szezonban biztosította a Manchester City elleni randevút a legrangosabb hazai kupasorozatban.

 

Ten Hag csapata 3-0-ra vezetett 20 perccel a vége előtt, majd az Égszínkékek három gólt lőttek, és hosszabbításra, majd végül szétlövésre mentették a találkozót.

 

A figyelem most ismét a Premier League-re irányul, hiszen hat mérkőzés van hátra a május 25-i, City elleni Wembley-beli összecsapásig, és a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Erik hangsúlyozta, hogy mennyire fontosak ezek a bajnoki mérkőzések.

 

"Ez egy dolog" - válaszolta a holland arra a kérdésre, hogy a hiányzó játékosok visszatérése segítene-e az ügyünkön.

 

"De azt is gondolom, hogy a játékosoknak bizonyítaniuk kell, hogy kiérdemlik [a jogot], hogy a döntőben játszhassanak, és a következő hetekben meggyőző teljesítményt kell nyújtsanak."

 

"Nekünk is meg kell védenünk a helyünket a Premier League-ben."

 

A United védőinek sérülései nyilvánvalóak, és mivel a középhátvédek létszáma is csökken, Casemirot kérték fel arra, hogy vasárnap Harry Maguire partnere legyen a hátsó négyesben.

 

Jonny Evans, Willy Kambwala, Victor Lindelöf, Lisandro Martinez és Raphael Varane is kihagyta az elődöntőt, akárcsak Luke Shaw, aki szükség esetén a középhátvédek között is bevethető.

 

 

Ten Hag elismerte, hogy hasznos lenne, ha a Vörös Ördögök a döntő előtt vissza tudnának építeni néhány játékost, hiszen a jelenlegi címvédő ellen hatalmas erőfeszítésekre lesz szükség.

 

"Szóval hasznos lenne, ha lenne néhány visszatérő játékosunk, akik fittek" - tette hozzá a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, a vasárnapi elődöntős győzelem után.

 

"Ha meg akarod verni a Manchester Cityt, akkor nem is 11 játékosra van szükséged, hanem egy csapatra."

 

"Szükséged van egy kispadra, akik szükség esetén és bármilyen helyzetben is be tudnak ugrani."

 

A Premier League küzdelmeink szerdán (április 24.) este a Sheffield United elleni összecsapással folytatódnak az Old Traffordon.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!