Ferguson együttérez a csalódott Berbatovval

Sir Alex Ferguson elárulta, megértené, ha a kissé kegyvesztetté vált Dimitar Berbatov a Manchester Unitedbõl való távozás mellett döntene a nyáron.


A bolgár támadó Carlos Tevezzel megosztva a Premier League góllövõlistájának élén végzett, azonban az elõzõ szezon második felében sokszor arra volt kényszerítve, hogy a kispadról beszállva gyarapítsa góljai számát, miután Sir Alex Ferguson nála jobban preferálta a Wayne Rooney - Javier Hernandez csatárpárost.

 

Az igazán nagy csapás Berbatov számára májusban jött el, amikor még a kispadra sem nevezték a Manchester United Barcelona elleni Bajnokok Ligája-döntõjére.

 

Miután jelen pillanatban a Vörös Ördögök támadószekciója hat fõs, ezért a skót menedzser figyelmeztette játékosait, szokjanak hozzá, hogy kevesebb játéklehetõség jut majd számukra a következõ szezonban, ahol nem kisebb feladat vár rájuk, mint a bajnoki cím megvédése.

 

Azt azonban Ferguson is felismerte, ha kevesebb mérkõzésen jut szóhoz Dimitar Berbatov, akit egyébként gyakran hoznak szóba a Paris Saint-Germainnel, a Bayern Münchennel vagy a Juventussal, az boldogtalanná teheti.

 

 

"Megérteném (ha távozni szeretne), de szinte elmondható mindegyikükrõl" - kezdte Sir Alex.

 

"Nem szoktam minden héten ugyanazt a kezdõcsapatot pályára küldeni, nem igaz? Az elmúlt három évben erre mindösszesen egyszer volt példa."

 

"Úgyhogy nekik meg kell érteniük, hogy a csapat nyeri meg a mérkõzéseket, a kupákat, és elég jó keretem van ahhoz, hogy továbbra is a korábban megszokott játékospolitikámat folytassam."

 

"Meg kell ezt most érteniük, és meg is fogják."

 

Ferguson elismerte, nem volt más választása az elõzõ szezonban, mint hogy játszassa a nyáron szerzõdtetett Chicharitot, miután parádés formával robbant be a köztudatba.

 

"Elég egyértelmû volt a helyzet. Chicharito hihetetlen jó formának örvendett, ezért kénytelen volt minden mérkõzésen a csapatba tenni. Egyszerûen nem tehettem mást, hiszen minden megmozdulásával az õrületbe kergette a védõket" - tette hozzá.

 

"Ez pedig elég rosszul jött Berbatovnak. Ettõl õ nem lett rosszabb játékos, csak nem volt szerencséje, mert egy csapattársa elé került a sorban. De ilyen a futball."

 

"De Dimitar fantasztikus volt, világklasszis. Az edzésmunkája példamutató, és õ egy nagyszerû személyiség. Remek fickó."

 

Berbatov számára a klub USA túrája kiváló alkalom lehetne, hogy bizonyítsa képességeit, fõleg a számára legnagyobb ellenfélként tekinthetõ Javier Hernandez távollétében, ám sajnos kénytelen lesz kihagyni a Seattle Sounders elleni második mérkõzést, miután bokasérülést szenvedett.

 

A probléma a csapat hétfõi, a Nike portlandi fõhadiszállásán tartott edzésén jött el, így nem lehet ott a CenturyLink Fielden rendezendõ mérkõzésen, azonban egyelõre úgy tûnik, hogy csak kisebb zúzódásról van szó, és mivel Sir Alex Ferguson számítana játékosa további szolgálataira a túrán, így csak elõvigyázatosságból nem veti be a magyar idõ szerint holnap hajlani mérkõzésen.

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!