Ten Hag: Támogatnunk kell Rashfordot

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag pénteki, Carringtonban tartott hivatalos sajtótájékoztatóján ráerősített arra, hogy hisz Marcus Rashford képességeiben.


A saját nevelésű támadó kihagyni kényszerült a szerdai, Sheffield United ellen 4-2-re megnyert bajnoki mérkőzést, miután a múlt hétvégi, Coventry City elleni FA-kupa elődöntőben sérülést szenvedett.

 

Ten Hag arra tett utalást, hogy Rashford pályára lépése valószínűtlen a hétvégi, Burnley elleni hazai összecsapáson, ettől függetlenül újságírók a játékos formájáról és eddigi kihívásokkal teli szezonjáról kérdezték. 

 

A holland szakember optimista azt illetően, hogy az angol válogatott szélső képes lehet a szezon vége előtt újra legjobb formájába lendülni.

 

"Természetesen nagy szimpátiámat élvezi Rashy" - kezdte.

 

"Tavaly brilliáns szezonja volt; szerintem karriere legjobbja. Azt hiszem 30 gólt lőtt. Láthattuk, hogy mire képes."

 

 

"Ebben a szezonban nem tudott úgy teljesíteni, az emberek pedig nagyon kritikusak, nekünk viszont szerintem támogatnunk kell őt. Mindenkinek így kellene tennie, ennek pedig őt újra arra a szintre kell juttatnia, mint ahol az előző évben járt."

 

"Szerintem szüksége van a támogatásra. Mindannyian tudjuk, hogy mire képes, ezért mögé kell állnunk, de ezzel együtt hajtanunk is kell őt, mert ő többet tud annál, mint amit ebben az évben láttunk tőle. Tapasztaltuk ezt tavaly is, amikor parádésan játszott."

 

Rashford nyerte az előző idényben a Sir Matt Busby Év Játékosa-díjat - ezzel Ryan Giggs 1998-as hasonló elismerése után ő lett az első saját nevelésű játékos, aki kiérdemelte. 

 

Emellett ebben a szezonban is képes volt időnként megvillantani zsenialitását, ugyanis többek között az Arsenal, a Tottenham Hotspur és a Manchester City ellen is remek gólok fűződnek a nevéhez.

 

Rashford pályafutása során már hat alkalommal vette be a városi rivális kapuját és még mindig nagy eséllyel pályázik arra, hogy pozitívan tudja zárni a szezont, amennyiben győzelemhez tudja segíteni csapatát az ellenük játszandó FA-kupa döntőben.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!