Ten Hag: Mi vagyunk a PL egyik legdinamikusabb és legszórakoztatóbb csapata

Erik ten Hag szerint a Manchester United a Premier League "egyik legdinamikusabb és legszórakoztatóbb csapata".


A Vörös Ördögök ebben a hónapban már ötödik alkalommal adták le vezetésüket az utolsó pillanatokban, amikor szombaton a Burnley Zeki Amdouni 87. percben értékesített büntetőjével 1-1-es döntetlent harcolt ki az Old Traffordon.

 

A Bordók egyenlítését az tette lehetővé, hogy Casemiro elkerülhető hátrafejelt labdáját Andre Onana megpróbálta tisztázni Amdouni elöl, sikertelenül - amelyhez hasonló jelenetet a szezon első fordulójában nem szankcionáltak ellene a Wolves ellen.

 

Ten Hag alakulata így legutóbbi hat bajnokijából öt alkalommal nyeretlen maradt, amelyek során 12 gólt kaptak, de a United menedzsere védelmébe vette csapata utóbbi időben nyújtott teljesítményét.

 

"Minden csapata szórakozik el lehetőségeket" - kezdte a BBC Sportnak.

 

"De ami velünk történik, az nagyon fura. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki ezúttal is."

 

"Jelenleg mi vagyunk a bajnokság egyik legdinamikusabb és legszórakoztatóbb csapata. Számolatlan helyzetet dolgozunk ki azáltal, hogy jó futballt játszunk. Az irányítás elvesztése azonban szükségtelen dolog ilyen helyzetben. Félidőben ezt a helyére tudtuk tenni, így a szünet után már sokkal jobbak voltunk."

 

 

Négy fordulóval a végelszámolás előtt a Bajnokok Ligája kvalifikáció már nincs elérhető közelségben a manchesteriek számára, a 4. helyen álló Aston Villa ugyanis 13 ponttal vezet előttük és ráadásul még a gólarányuk is sokkal jobb.

 

Ten Hag csapata az 5. helyen álló Tottenham Hotspurtól is 6 pontnyira van leszakadva jelenleg, ráadásul két mérkőzéssel többet játszva, még a Newcastle egy pontos lemaradással követi őket az utolsó, Európa-liga kvalifikációt érő 6. helyért folyó küzdelemben.

 

"Ezek a tények" - válaszolta a holland, amikor arról kérdezték, hogy az Európa-liga kvalifikáció lehet a legjobb forgatókönyv csapata számára.

 

"Nem könnyű odaérni a negyedik helyre, ha ilyen nagy a lemaradásod. Ehhez győznünk kellett volna."

 

"Az elmúlt hetekben folyamatosan vezető pozícióba kerültünk, majd eladtuk őket. A lemaradásunk már túl nagy lett a szezon ezen szakaszára."

 

Ten Hag szeretné a szurkolók türelmét kérni ahhoz, hogy fiatal gárdája hozzáedzőjön a Premier League elvárásaihoz.

 

 

"Van néhány nagyon fiatal játékosunk, akikkel szeretnék ezt a klubot újra felépíteni."

 

"Ez időbe telik, az építkezést pedig fiatalokkal szeretnénk megtenni."

 

"Rasmus Hojlund, Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo - mind első szezonjukat töltik a Premier League-ben, a Premier League pedig évről-évre egyre intenzívebbé válik."

 

"Megvizsgáltuk az adatokat és azt láttuk, hogy már a tavalyi évhez képest is intenzívebb, az elmúlt négy-öt szezonhoz képest pedig pláne. Ezeknek a játékosoknak hozzá kell szokniuk ehhez a terheléshez."

 

"Nagyon sajnálom. Én nagyon türelmetlen vagyok magunkkal szemben, de türelemre van szükségünk, a szurkolóinktól is. Egy csapatot építünk itt, akiknek tapasztalatra van szükségük."

 

"Például a játék mentális oldalával kapcsolatban is, hogy ha fáradsz, akkor is egészen a lefújásig koncentrálnod kell."

 

"Emellett erre a szezonra extrán rányomta a bélyegét az, hogy még több hosszabbítás van a meccseken. Gyakran hét, nyolc, kilenc vagy akár 10 perccel is hosszabbak és a tempót ilyenkor is fenn kell tartani."

 

"Minden sokkal intenzívebb és erőt próbálóbb, az ezzel kapcsolatos korlátokat pedig át kell törni, amely csak tapasztalat megszerzésével érhető el."

 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!