Ten Hag reakciója az Arsenal elleni vereségre

Erik ten Hag szerint a Manchester United "nagyon versenyképes" volt a vasárnapi, Arsenal elleni 1-0-s vereség alkalmával az Old Traffordon, annak ellenére, hogy a sérülések hatással voltak a felállására.


Bruno Fernandes és Marcus Rashford nem volt elég fitt ahhoz, hogy a csapatban szerepeljen, míg Amad és Jonny Evans a második félidőben lecserélésre került, Scott McTominay pedig végigjátszotta a mérkőzést annak ellenére, hogy szintén küszködött némi problémával.

 

A meccset Leandro Trossard 20. percben szerzett gólja döntötte el, miután Kai Havertz-et nem sikerült lesre állítani.

 

Ten Hag elmondta, hogy ezt a hibát leszámítva a csapata jól hajtotta végre az utasításait, és sok pozitívumot látott, még akkor is, ha nem találtuk az utat a liga legjobb védelmének kapujába.

 

POZITÍV TELJESÍTMÉNY

"Nagyon versenyképesek voltunk. És láthatjátok, még ha hat, vagy hét potenciális kezdőt is nélkülözünk, akkor is tudjuk hozni a teljesítményt, és tudjuk hozni a szintet. Hétfő este (a Crystal Palace ellen), az egy nagyon rossz nap volt, azt mondanám, az összes játékostól nagyon gyenge és elfogadhatatlan teljesítmény. De ma megmutattuk, hogy ha megvan a jó szellemünk, akkor képesek vagyunk jó teljesítményt hozni."

 

LENDÜLETES BEMUTATÓ

"Ennek a csapatnak többnyire mindig megvan a megfelelő szellemisége, és mindig végrehajtja az utasításokat, és a játék elveit, ahogyan mi szeretnénk, hogy játsszanak, még akkor is, ha különböző pozíciókhoz kell alkalmazkodniuk a sok sérülés miatt. És így igen, csak boldog lehetek. És azt hiszem, dicséret a csapatnak, hogy akik játszottak, azok mindent megtettek, amit tudtak, versenyképesek voltak és küzdöttek. És akkor látszik, hogy tudsz eredményt elérni."

 

EGY HIBA DÖNTÖTT

"Igen. Ez egy rossz pillanat volt, nem kellett volna megtörténnie, de ez a csúcsfoci. Ez egy részlet, és ebben a részletben hibáztunk, és ezt el kell fogadnunk. De persze nagyon nehéz ebben a pillanatban.”

 

 

NEM ALKOTTUNK ELEGET

"Látjuk a rekordot. Az Arsenal védekezési mutatója nagyon jó, és nagyon jónak kell lenned a labdával és nyomnod kell őket, és valószínűleg ezt kritikával tudnám illetni. Ez egy tényező. Jobban is csinálhattuk volna, de ami a játék többi részét illeti, azt hiszem, sok jó dolgot láttam.”

 

A SZURKOLÓKNAK JÁRÓ ELISMERÉS

"Azt hiszem, a szurkolók megértik, hogy hol tartunk, hol van ez a klub. Nagyon sok sérültünk van, különösen a kulcsembereknél, és nem kapják meg a szurkolók, amit megérdemelnek, de megértik ezt, és szerintem ezért állnak a csapat mögött. Legtöbbször egy olyan csapatot látnak, amely egymásért küzdött, de a szellemiség megvan benne, és azt hiszem, ezért vannak velünk. Egységesek vagyunk. Azok vagyunk. Erős kötelék van közöttünk, és remélhetőleg a jövőben meghálálhatjuk nekik.”

 

A SÉRÜLÉSEK HATÁSSAL VOLTAK RÁNK

"Nem tudom, hol kellene lennünk, ha minden játékosunk a fedélzeten lenne, de az biztos, hogy ha minden játékos a fedélzeten van, akkor több pontot szerzel. Határozottan jobb lesz az összhang, különösen a hátsó sorban, mert igen, most sok lehetőséget, sok gólt kapunk, de tavaly nekünk volt a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzésünk a Premier League-ben.”

 

"Minden menedzser mindig tudja a dolgokat jobban csinálni, de a két év alatt, mióta itt vagyok, csak egyszer volt olyan, amikor teljes játékoskerettel rendelkeztem. Nem tudsz fejlődni egy csapatban, különösen bizonyos kulcsfontosságú területeken, ez olyan, mintha hátratett kézzel úsznál, aztán fenn kellene tartani a fejed és a víz felett kellene maradnod, ezt próbáljuk tenni. Még mindig kupadöntőben vagyunk, ez jó, de ha fejlődni akarunk, mint csapat, akkor fitt játékosokra van szükségünk. Láthattátok a mai ellenfelünknél, hogy az Arsenalnak csak egy játékosa nem állt rendelkezésre. Nekünk nagyon sokan voltak."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!