Ten Hag: Türelmesnek kell lenni Hojlunddal

Erik ten Hag ráerősített a Rasmus Hojlund képességeibe vetett hitébe és hogy képes lehet vezetni a Manchester United támadóalakzatát, azonban szerinte a dán támadónak még időt kell biztosítani ahhoz, hogy fejlődhessen.


Hojlund, akit tavaly augusztusban szerződtettek az Atalantatól, 40 tétmérkőzésen 14 alkalommal tudott eredményes lenni, így jelenleg csak egyetlen góllal áll a csapat házi gólkirálya, Bruno Fernandes mögött a szezonban.

 

Rasmus debütálása egy sérülés miatt egy hónappal tolódott, majd a tél és a tavasz folyamán is problémákkal küzdött, de a Bajnokok Ligája csoportkörében így is összehozott öt gólt, majd karácsony után igazán formába is tudott lendülni, ugyanis sorozatban hat meccsen is eredményes volt.

 

A 21 éves játékos az utóbbi időszakban kevésbé tud hatékony lenni a kapu előtt, legutóbb a Sheffield United 4-2-es legyőzésekor talált be, miután felépült izomsérüléséből, amely véget vetett korábbi jó sorozatának.

 

Ten Hag szerint a fentebb említett frusztráló kihagyások sokat nyomtak a latban a Vörös Ördögök 11-esének általa még így is ígéretesnek értékelt bemutatkozó idényében.

 

"Háromszor volt sérült ebben a szezonban, de még így is 14 gólt tudott szerezni" - kezdte Ten Hag keddi, hivatalos sajtótájékoztatóján, amikor Hojlund márciusi sérülésből való visszatérése utáni eredményességéről kérdezték.

 

"Szerintem ez egy nagyon jó mérleg egy fiatal játékos számára."

 

"Amikor az ő leigazolása mellett döntöttünk, akkor azt megelőzően azt mérlegeltük, hogy személyében egy olyan játékost veszünk, aki képes lehet ebben a szezonban is jól teljesíteni, illetve a jövőben is."

 

"Fejlődnie kell. Előrébb kell lépnie. Ehhez pedig időre van szüksége."

 

 

A holland menedzser hiszi, hogy Hojlund rendelkezik olyan személyiséggel, amely ahhoz szükséges, hogy megbirkózzon a gólínséges időszakokkal.

 

Ehhez azt hozta fel példaként, hogy amint Rasmus az Aston Villa elleni Boxing Day-en megnyert bajnokin megtörte a gólcsendjét, zsákszámra kezdte termelni a gólokat és a szezonból még hátra van három mérkőzés, ahol még növelheti találatai számát. 

 

"Egyszer fent, másszor lent. A téli időszak előtt nagyon megszenvedett az első gólja megszerzéséért, de az mindenki számára látható, hogy ő egy mennyire erős karakter" - tette hozzá.

 

"Néha vannak rosszabb periódusok, de én biztos vagyok benne, hogy ki fogja harcolni a saját útját a gólszerzéshez, amelyet nagyon akar minden egyes mérkőzésen. Ez bármikor megtörténhet, bármelyik meccsen újra formába lendülhet."

 

"Én elég biztos vagyok benne, hogy közel jár ehhez."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!