Harrison az Év Tartalék Játékosa

A Manchester United kapusa, Elyh Harrison lett a Denzil Haroun - Év Tartalék Játékosa a 2023/24-es szezonban.


A lenyűgöző tinédzser beverekedte magát Travis Binnion U21-es csapatába, és értékes tapasztalatokat szerzett a Premier League 2 szintjén. A 18 éven aluliaknál is szerepelt, és segített Adam Lawrence fiataljainak a Premier League északi divizió és a Premier League kupa megnyerésében.

 

Harrison kiemelkedő volt a Manchester City elleni kupadöntőben a múlt hónapban, ahol a 2-1-es diadal során többször is remekül védett.

 

A fiatal kapus remek teljesítményét azzal koronázta meg, hogy kedden, a Stamford Bridge-en újabb fontos védéseket mutatott be a 18 éven aluliak kapujában, amikor a fiatal Vörös Ördögök legyőzték a Chelsea-t, és ezzel U18-as Premier League nemzeti bajnokká koronázták őket.

 

A 18 éves játékos 2022-ben csatlakozott a klubhoz a Stevenage-től, és komoly fejlődést ért el, keményen dolgozik a kulisszák mögött az edzőkkel.

 

A szezon során az FA Ifjúsági Kupában, az Ifjúsági Bajnokok Ligájában és az EFL Trophy-ban is bemutatkozott, és nem csak a védési kvalitásait mutatta meg, hanem azt is, hogy jól bánik a labdával lábbal is, ami a modern kapusoknál oly fontos.

 

Harrison mindössze a második kapus, aki a díj 1990-es bevezetése óta elnyerte azt. Az 1994/95-ös szezon végén Kevin Pilkington, a '92-es FA Ifjúsági Kupa-győztes csapat tagja vehette át a trófeát. Elyh egyben a legfiatalabb győztes a pár héttel fiatalabb Adnan Januzaj után, aki 2013-ban nyert.

 

A tavalyi díjazott a középpályás Dan Gore volt, aki a szeptemberi, Crystal Palace elleni Ligakupa-győzelem alkalmával debütált a felnőttek között.

 

 

A United akadémiai igazgatója, Nick Cox elmondta, miért Elyh a díj méltó tulajdonosa:

 

"Elyh az egész szezon során kiválóan képezte magát, folyamatosan magas szinten teljesített az U18-as és U21-es csapatunkban, és gyakran edzett az első csapattal."

 

"Ez a sokféle tapasztalat nagyszerű előnyt jelent majd számára, hiszen egy igazán izgalmas fiatal kapusként folytatja a fejlődését. Az, hogy mindössze 18 évesen elnyerte ezt a rangos díjat, igazán lenyűgöző, és megmutatja, mennyire érett Elyh."

 

"Ez az elismerés megilleti Tommy Lee-t, az akadémia vezető kapusedzőjét, valamint Kevin Wolfe-t, az akadémia kapusedzőjét, akik nagyon szorosan dolgoztak Elyh-vel."

 

Az U21-es csapat egészéről szólva Cox hozzátette: "A játékosok közül többen is megérdemlik az egyéni elismerést az ebben a szezonban elért fejlődésükért."

 

"Nagyon elégedettek vagyunk az U21-es csapatunkkal. Mindegyik játékos több alkalommal is támogatta az első csapat edzéseit. Fiatal csapatot akartunk, aminek feszegetjük a határait, és ők pontosan a megfelelő módon reagáltak minden egyes kihívásra, amelyet szándékosan terveztünk számukra."

 

"Travis Binnion ismét kiváló munkát végzett a szakmai fejlődési szakasz felügyeletében, és minden egyes játékosunk egyéni fejlődésének maximalizálásában."

 

DENZIL HAROUN - ÉV TARTALÉK JÁTÉKOSA DÍJ - KORÁBBI ÖT GYŐZTES:

2022/23: Dan Gore
2021/22: Alvaro Fernandez
2020/21: Hannibal
2019/20: James Garner
2018/19: Tahith Chong

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!