Beharangozó: Brighton - Manchester United

A 2023/24-es bajnoki szezon zárásaként a Vörös Ördögök a Brighton otthonába látogatnak.


Az Amex Stadionban játssza szezonbeli utolsó bajnokiját Erik ten Hag csapata és egy győzelemmel, illetve azzal, ha a Newcastle maximum 1 pontot szerezne a Brentford otthonában indulhatnának a Konferencia ligában. Egyéb esetben csak egy FA-kupa győzelemmel lenne esélyük a nemzetközi porondra a 2024/24-ös idényben, azonban ehhez majd május 25-én le kellene győzni a Manchester City-t a Wembley-ben.

 

Sokszor érezhettük úgy az elmúlt években, hogy pocsék szezont futott a csapat, sorra döntögették a negatív rekordokat ez pedig igaz a jelenlegi idényre is. Némi reményre adhat okot, hogy Sir Jim Ratcliff vezetésével úgy fest végre összeáll egy olyan szakmai háttérstáb, amilyenre már évek óta égető szükség van és amennyiben sikerül a megfelelő mennyiségű forrást is biztosítani a nyár folyamán, úgy egy alaposan átalakított csapatot láthatunk majd a következő szezonban. Mi minden esetre izgatottan várjuk a nyarat és bár a beharangozók egy időre ismét elköszönnek, a csapat továbbra is szállítja majd a híreket az átigazolási piac történéseiről, hogy ne maradjatok le semmiről. És persze továbbra is bízunk a legjobbakban.

 

Amire még fény derülhet majd hamarosan az a menedzser, Erik ten Hag sorsa, aki eddig rendre magabiztosan nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy jövőre is ő ül majd a csapat kispadján, illetve, hogy ő a megfelelő ember a United élére. Nos, amennyiben sikerül megtartania az állását ez egy esetlegesen sikeres átigazolási időszak után biztosan ki fog derülni. Ami tény, hogy a folyamatos sérülések nem kedveztek a munkájának és a hírek szerint a vezetőség vizsgálja is, hogy mi lehet annak az oka, hogy több, mint 65 regisztrált sérülése volt a keretnek, ami bődületesen magas szám, úgyhogy az sem lenne meglepő, ha a hátérben is további változások jönnének majd.

 

Csak, hogy a meccsről is beszéljünk kicsit érdekességként meg kell jegyezni, hogy a legutóbbi két brightoni bajnoki találkozójukra májusban került sor és mindkét összecsapást a Sirályok nyerték meg, összesen 5-0-s gólaránnyal.

 

 

Akik hiányozhatnak: 

 

Brighton: Estupinan, Ferguson, Hinshelwood, March, Milner, Mitoma, Van Hecken

 

United: Lindelöf, Maguire, Malacia, Mount, Shaw

 

 

Érdekességek:

 

A Brighton lehet az első csapat a Norwich City 1988-1990-es sorozata óta, aki képes legyőzni a Manchester Unitedet 5 egymást követő bajnoki találkozón.

 

A United eddig 6 Premier League mérkőzést vívott meg a Brighton otthonában, ezek közül pedig 4-et elveszített, ami 67%-os vereségarány. A Vörös Ördögöknek ez a legmagasabb vereségaránya a PL-ben egy csapattal szemben.

 

A Sirályok a legutóbbi 9 bajnokijuk közül csupán 1-et tudtak megnyerni, ami még e hónap elején volt az Aston Villa ellen és 1-0-ra győztek. Emellett ebben az etapban 3 döntetlen és 5 vereség jött össze nekik.

 

A Brighton célja, hogy zsinórban a 3. szezonjukban is a tabella első felében végezzenek.

 

A brightoni csapat 2024-ben 18 bajnoki találkozóján csupán 17-szer volt eredményes és csak az Evertonnak van kevesebb gólja mióta beléptünk 2024-be. Emellett a teljes szezont nézve 60 gólt kaptak amivel beérték a 2018/19-es szezonban beállított legrosszabb mutatójukat a PL történtében.

 

Pascal Groß a legutóbbi 3 United elleni bajnokiján 4 gólt szerzett, menedzsere, Roberto de Zerbi pedig győzelem esetén a 4. olyan menedzser lehet, aki első 3 United elleni Premier League találkozóját megnyeri. Akiknek ez eddig sikerült az Carlo Ancelotti, Manuel Pellegrini és Garry Monk.

 

A Vörös Ördögök a legutóbbi 5 idegenbeli mérkőzésükön csupán 2 pontot szereztek. A Manchester United egyébként Erik ten Hag vezetésével összesen 16 bajnokit veszített el idegenben, ez pedig egyel több, mint amennyit megnyertek.

 

A United az 1973/74-es idény óta először veszíthet el 20 mérkőzést egy szezonon belül minden sorozatot figyelembe véve. Az imént említett idényben egyébként 22 vereség érte őket, és a szezon végén kiestek az élvonalból.

 

Erik ten Hag csapata ebben az idényben negatív klubrekordot jelentő 58 gólt kapott a Premier League-ben és fennáll annak a veszélye is, hogy a PL történetükben először negatív gólkülönbséggel zárnak egy szezont.

 

Bruno Fernandes ebben a bajnoki idényben eddig 113 lehetőséget dolgozott ki, többet, mint bármely más játékos.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 13 mérkőzés (6 Brighton siker, 7 United győzelem)

Gólok: Brighton 19, United 20

Kapott gól nélküli találkozók: Brighton 3, United 3

Megítélt és értékesített büntetők: Brighton 3/3, United 3/3

Sárga lapok: Brighton 24, United 24

Piros lapok: Brighton 1, United 0

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Brighton: V, V, GY, D, V

 

United: GY, D, V, V, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Brighton - United 1-0 (2023.05.04.)

Brighton - United 4-0 (2022.05.07.)

Brighton - United 2-3 (2020.09.26.)

Brighton - United 0-3 (2020.06.30.)

Brighton - United 3-2 (2018.08.19.)

 

 

A két csapat legeredményesebb játékosai a bajnokságban:

 

Brighton: Pedro 9 gól, Adingra 6 gól, Ferguson 6 gól, Welbeck 5 gól, Groß 4 gól

 

United: Fernandes 10 gól, Hojlund 9 gól, Garnacho 7 gól, McToinay 7 gól, Rashford 7 gól, Mainoo 3 gól

 

 

Premier League, 38. forduló

Brighton and Hove Albion - Manchester United

Amex Stadion, 2024.05.19. 17:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Craig Pawson

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok: 

 

Brighton: Verbruggen - Lamptey - Webster - Julio - Barco - Groß - Gilmour - Enciso - Pedro - Adingra - Welbeck

 

United: Onana - Wan-Bissaka - Evans - Martinez - Dalott - Casemori - Mainoo - Amad - Fernandes - Garnacho - Hojlund

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-3

 

 

A mérkőzést az Aréna 4 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Brighton - Manchester United

Premier League, 38. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!