Ten Hag reakciója a Brighton legyőzésére

Erik ten Hag elárulta, hogy egy félidei taktikai húzás segítette a Manchester Unitedet egy sokkal jobb második félidei teljesítményhez, amelynek köszönhetően 2-0-s győzelmet tudtak aratni a Brighton & Hove Albion ellen.


A változtatás meghozta gyümölcsét

"Az első félidőben nem tudtunk 100 százalékban irányítani. Ezt mi is láttuk. Több helyzete is akadt a Brightonnak, de a félidőben megváltoztattunk valamit a játékstílusunkban, amelynek köszönhetően több lett a kontrollunk. Jobban védekeztünk, jobb volt a szervezettség és a presszing, illetve jobban meg tudtuk tartani a labdát is. Jobban ment a védelem mögé való bekerülés is, amiben az első játékrészben túlzottan statikusak voltunk. Hogy mit változtattunk? Oldalt cseréltettünk a 6-osainkkal [Kobbie Mainoo és Sofyan Amrabat], ami azért volt nagyon fontos, mert a jobb oldalon rengeteg problémát okozott számunkra Joao Pedro az első félidőben. A szünet után irányító pozícióba kerültünk, jobbak voltunk a labda birtokában és voltak bemozgásaink is. Az első gólnál is látható volt, hogy egy védelem mögé való bemozdulás előzte meg."

 

Kötelező volt a győzelem

"Meg kellett nyernünk ezt a meccset. Persze első sorban a hitünk érdekében. Természetesen szükségünk volt a pontokra is a tabellán, de a sorsunk nem a saját kezünkben volt. Szerettük volna emelni a szintünket. Vannak visszatérő játékosaink, az pedig nagyon fontos, hogy ők megfelelő erőnléti állapotban legyenek a döntőre, illetve hogy bizonyos szinten a pályára is visszatérhessenek. Szerintem eléggé egyértelműen látszik, hogy amint visszatérnek a játékosaink a posztjaikra, amikor van eredeti posztja szerint is bevethető védőnk, akkor a játékunk minőségi szintje is emelkedik."

 

A nyolcadik hely nem elég

"Ez nehéz, de előtte már beszéltünk erről és ez egy nagyon nehéz szezon volt a számunkra. Tudjuk, hogy ez messze nem elég jó. Ilyen egyszerű. Megvannak az okai, de a nap végén ez semmit se számít. Ez a United. Ennél sokkal magasabb pozícióban kell végezni és ez nem volt elég jó. Tudjuk, hogy kemény harc folyik a bajnokságban. Most 60 pontunk volt, két évvel ezelőtt 58 ponttal a hatodik helyet lehetett elérni, míg most két ponttal többel csak a nyolcadikat. De ez nem elég jó. Csalódottak vagyunk."

 

 

Elismerés a szurkolóknak

"Ők lenyűgözőek. Nem tudom mit mondjak. Erre nincsenek szavak. Annak ellenére, hogy milyen szezonunk volt, ők kiálltak mellettünk. A jobb és a rossz időkben is, ezt pedig viszonoznunk kell nekik. Nekünk vannak a világon a legjobb szurkolóink. Ezt szó szerint értem. Minden tőlünk telhetőt meg kell azért tennünk, hogy jövő héten trófeával ajándékozzuk meg őket, a jövőben pedig azért, hogy jobban teljesítsünk."

 

Dalot lékelte meg a hazaiak hajóját

"Ilyenkor nagyon sokat számít, hogy létszámfölényt tudsz-e kialakítani a középpályán és ő nagyon jó a védelem mögé való befutásban, akkor jobbról, akár balról. Képes ezekből a pozíciókból támadni, de akár középről is, vagy a szélekről beadni. Ő egy olyan játékos, aki rengeteget fejlődött szélső védőként, de nem csak ezen a poszton, hanem tükör szélső védőként is. Szerintem ebben a szezonban nagyon jó ütemben lépett előre, mi pedig nagyon elégedettek vagyunk vele."

 

Sérülés problémák

"Ebben a szezonban, különösen a védelemben, az év második felében, rengeteg sérültünk volt. A középső védők és a bal oldali védők között kiemelkedően sok. Minden egyes alkalommal alkalmazkodnunk kellett az aktuális helyzethez és kompromisszumot kötnünk, ami nem tett jót a szintünknek. Ahogyan az eredményeknek se. Ezt mindenki látta. Az jó, hogy a kupadöntőnek visszatérő és visszatérni akaró játékosokkal vághatunk neki. Van most egy hetünk arra, hogy 100 százalékos állapotba kerüljünk és egy ütőképes csapatot állítsunk ki a kupadöntőre. Biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog."

 

Ízleljük meg a Wembley hangulatát

"Ez fantasztikus. Egy kupadöntő. Micsoda nagyszerű esemény. Gyerekként mindig egy ilyen részesévé akar válni az ember és bele akar szagolni a hangulatába. Mindenki nagyon izgatott, hogy magasba emelhesse ezt a kupát. Nekünk továbbra is jó esélyünk mutatkozik erre és már a döntőbe jutás is nagy fegyvertény volt, de ha ott vagy, akkor meg is akarod nyerni. Minden a trófeákról szól, nekünk pedig lehetőségünk lesz szerezni egyet. Csak a trófeák begyűjtése számít és ezzel együtt biztosíthatnánk az európai kupaszereplésünket is, amelyre ez lesz az utolsó lehetőségünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester City - Manchester United

FA-kupa, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!