Bruno az Év játékosa

A Manchester United csapatkapitánya, Bruno Fernandes lett az Év játékosa.


A portugál középpályás erős szezont zárt annak ellenére is, hogy a csapatnál számos sérült volt az idény során. Immár második éve elmondható róla, hogy több helyzetet teremtett, mint a Premier League-ben bármely más játékos, valamint a házi gólkirály címet is bezsebelte.

 

Bruno összesen 15 találatot jegyez és csak Hojlund előzi meg ebben a mutatóval a maga 16 góljával, ezen kívül pedig 8 gólpassz is a neve mellé került, ez társaihoz viszonyítva legalább a duplája.

 

A szezon során kétszer választották a hónap legjobbjának is (augusztusban és áprilisban), ezeken kívül pedig 3 másik alkalommal is esélyes volt a címre. 

 

A szurkolóktól kapott szavazatok 40%-át kapta meg a portugál játékmester, ami kifejezi, hogy mennyire népszerű. Fernandes legnagyobb kihívója honfitársa, Diogo Dalot volt, aki a voksok 20%-át gyűjtötte be, őket pedig két ifjonc, Kobbie Mainoo és Alejandro Garnacho követi.

 

 

A Sportingtól való csatlakozása óta Brunonak ez már a 3. ilyen elismerése, az elsőt ráadásul úgy kapta, hogy csupán fél szezont töltött el a klubnál. Majd utána duplázott és a következő idényben neki ítélték a szurkolók a legjobbnak járó trófeát. Tavaly pedig 2. lett Marcus Rashford mögött.

 

A klub történetében csupán két játékos nyerte el a szurkolók által megszavazott elismerést több alkalommal, ugyanis Cristiano Ronaldo és David de Gea 4 alkalommal is részesült eme megtiszteltetésben.

 

A legtöbbször díjazott játékosok:

 

Cristiano Ronaldo, David de Gea (4-szer)

Bruno Fernandes (3-szor)

Eric Cantona, Brian McClair, Roy Keane, Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy (2-szer)

 

Az előző szezonok nyertesei:

 

2018/19: Luke Shaw 
2019/20: Bruno Fernandes 
2020/21: Bruno Fernandes  
2021/22: Cristiano Ronaldo
2022/23: Marcus Rashford
2023/24: Bruno Fernandes


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester City - Manchester United

FA-kupa, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!