Sajtóhír: Ten Hag sorsa a döntőtől függetlenül eldőlt?

A The Guardian értesülései szerint a Manchester Unitednél eldöntötték, hogy a Manchester City elleni FA-kupa döntőt követően menesztik Erik ten Hagot a klub kispadjáról.


A Vörös Ördögökhöz két évvel ezelőtt csalatkozó holland menedzser talpára egy igen csak hullámvölgyekkel tarkított szezont követően köthetnek útilaput.

 

A Manchester United a Premier League 8. helyén végzett, amely a legrosszabb bajnoki szereplésük 1990 óta, a következő idénybeli európai kupaindulásuk pedig azon múlik, hogy szombaton le tudják-e győzni a városi riválist a Wembley-ben.

 

 

Egy jól értesült hírforrás szerint Ten Hag állását azonban a kupadöntő megnyerése se mentené meg. A menedzser váltásról szóló döntés meghozatala lenne a legnagyobb léptékű lépés azóta, hogy Sir Jim Ratcliffe és az általa vezetett INEOS kisebbségi tulajdonrészt szerzett a klubban és átvette a futball szakmai irányítást.

 

Természetesen már ezt megelőzően is több név felmerült potenciálisan a pótlásaként és egyre többet hallani Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Kieran McKenna, Graham Potter és Thomas Frank nevét is. 

 

Ten Hag első manchesteri évében Ligakupát nyert és a bajnokság harmadik helyén végzett a Uniteddel, de a megkezdett munkáját a mostani szezonban egyáltalán nem tudta folytatni és igazolásai többsége se váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket.

 

A Guardian megkeresésére a Manchester Unitednél nem kívántak nyilatkozni az ügyben.


The Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester City - Manchester United

FA-kupa, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!