13. alkalommal nyertük meg az FA-kupát

A Manchester United a klub történetében 13. alkalommal nyerte meg az FA-kupát, miután a Wembley Stadionban rendezett 2024-es döntőben 2-1-re legyőzte a Manchester Cityt.


A Vörös Ördögök a következő szezonban már az Európa-ligában szerepelhetnek, jutalmul azért, hogy 2016 óta először megnyerték az angol labdarúgás legrangosabb kupasorozatát.

 

A United két, akadémián végzett játékosának, Alejandro Garnachónak és Kobbie Mainoo-nak a 30., illetve a 39. percben szerzett első félidei góljaival a Vörös Ördögök irányították a mérkőzést.

 

Bár a City csereként beálló játékosa, Jeremy Doku a 87. percben egyenlített a Premier League bajnoka számára, Erik ten Hag emberei a mérkőzés hátralévő részében hősiesen védekeztek, hogy kiharcolják a diadalt, amelyet néhány szakértő már előzetesen valószínűtlennek tartott.

 

Sir Jim Ratcliffe azt mondta: "Az FA-kupa döntőjét megnyerni a Wembleyben csodálatos érzés. A Manchester United nyilvánvalóan nem volt a mai meccs esélyese, de teljes odaadással és szívvel játszottak, és legyőzték a labdarúgás egyik legnagyobb csapatát. Mindannyian nagyon büszkék vagyunk a játékosokra és a személyzetre, akik fáradhatatlanul dolgoznak, hogy támogassák őket."

 

 

Erik ten Hag így nyilatkozott: "Egy olyan év után, amikor annyi kudarc és sérülés érte a csapatot, a csapat nagyfokú rugalmasságról tett tanúbizonyságot, és nagyon büszke vagyok rájuk. Büszke vagyok a szurkolókra is. Hihetetlenek. Nekünk vannak a legjobb szurkolóink a világon."


Bruno Fernandes a United kapitányaként magasba emelhette az FA-kupát, és ezt követően így nyilatkozott: "Ez volt az utolsó esélyünk, hogy valami pozitívumot hozzunk ki a szezonból. Tavaly nem voltunk elég jók ahhoz, hogy felmenjünk a lépcsőn és felemeljük a trófeát, így végig kellett néznünk, ahogy ők ezt teszik. Ebben a szezonban fordítva volt."

 

"Szenvednünk kellett, áldozatot kellett hoznunk, de a minőséget is kellett beletennünk a játékba. És nagyszerű dolgokat tettünk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!