Ten Hag marad a United menedzsere

Erik ten Hag marad a Manchester United menedzsere miután a klub szezon végi felülvizsgálatát követően a holland megtartása mellett döntött a vezetőség.


Ten Hag jövője bizonytalanná vált a szezon végére, kedden azonban a vezetőség tárgyalóasztalhoz ült az 54 éves holland szakemberrel és mindkét fél végül azt preferálta, hogy Erik folytassa a megkezdett munkát a Vörös Ördögöknél.

 

A menedzser jelenlegi szerződése 2025 júniusáig szól 1 éves hosszabbítási opcióval, a döntést követően pedig a felek tárgyalni fogják az erre vonatkozó lehetőségeket is.

 

Miután a múlt hónapban a csapat 2-1-re megnyerte az FA-kupa döntőjét a Manchester City ellen a The Athletic arról számolt be, hogy a klub vezetősége felülvizsgálatot fog végezni a 2023/24-es szezon kapcsán, beleértve a menedzser alkalmasságát is. A United több lehetséges utódot is meghallgatott a hírek szerint, többek között a Bayern München ex-menedzserét, Thomas Tuchelt is, de elbeszélgettek a Brigthontól távozó De Zerbivel, a Chelsea-től kiebrudalt Pochettinóval, a Brentford menedzserével, Thomas Frankkal és az Ipswich Town élén álló Kieran McKennával is.

 

A United társtulajdonosa, Sir Jim Ratcliff és az INEOS sportigazgatója, Sir Dave Brailsford által vezetett vizsgálat végül oda futott ki, hogy Ten Hag maradása mellett döntöttek.

 

A menedzser sorsával kapcsolatos hírek nagyban beárnyékolták az FA-kupa fináléjára való felkészülést, a holland pedig a döntőt követően elismerte, hogy fogalma sem volt róla aznap, hogy vajon ez lesz-e az utolsó mérkőzése a United élén, az általa is "szarnak" titulált szezont követően.

 

 

A Vörös Ördögök Premier League történetük legrosszabb helyezését érték el, 60 pontjuk pedig csupán kettővel jobb, mint a legalacsonyabb pontszámuk a PL 1992-es kezdetétől fogva. A negatív gólkülönbségükre is 34 éve nem volt példa.

 

A Bajnokok Ligájától már a csoportkörök során búcsúztak miután ott az utolsó helyen végeztek, a Ligakupából pedig a 4. fordulóban estek ki. Amennyiben az FA-kupa döntőt is elveszítették volna, úgy lemondhattak volna az európai kupaszereplésről a következő idényben. 

 

Miután februárban hivatalossá vált az INEOS tulajdonszerzése Sir Jim Ratcliff kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy a megfelelő megoldás felé fognak elmozdulni és nem fognak rossz irányba szaladni.

 

Az új hierarchia máris számos változást hajtott végre az Old Traffordon és hamarosan megérkezik Omar Berrada is a Manchester City-től, hogy átvegye a vezérigazgatói széket. 

 

A Newcastle csapatától Dan Ashworth érkezik sportigazgatónak, míg Jason Wilcox a klub technikai igazgatója lesz. 

 

A májusban megnyert FA-kupa trófea volt Erik ten Hag második megnyert kupája a United élén 2 szezon alatt, első szezonjában pedig a dobogó 3. helyére vezette a holland a csapatát a bajnokságban és megnyerte a Ligakupát. 

 

"Két trófea két év alatt nem rossz" - mondta. "Ha nem akarnak engem, akkor elmegyek máshova trófeákat nyerni, mert ez a dolgom."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!