Formálódnak a United szezon előtti tervei

Bár a figyelem nagy része a pénteken kezdődő Európa-bajnokságra szegeződik, sok Manchester United-szurkolónak megbocsátható, ha már most a Vörös Ördögök előszezonján járnak a gondolatai.


Erik ten Hag nemrégiben beszélt a klubmédiának arról, hogy a barátságos mérkőzések mennyire fontosak a csapat felkészítésében a következő szezonra: az első mérkőzésre egy nappal az Európa-bajnokság berlini döntője után kerül sor, a United a Rosenborggal csap össze Norvégiában.

 

Ez azt jelenti, hogy továbbra is nagy figyelmet fordítanak majd a klubnál zajló eseményekre, miközben számos játékosunk Németországban és a Copa American, az Egyesült Államokban lép pályára.

 

Természetesen az érintett nemzeti csapatok tornákon való szereplése hatással lesz arra, hogy játékosaink mikor térnek vissza Carringtonba, a labdarúgóknak ugyanis három hét szünet jár. 

 

Az európai kontinenstornán nyolc Vörös Ördög vesz részt, akik Dániát [Christian Eriksen és Rasmus Hojlund], Angliát [Luke Shaw és Kobbie Mainoo], Portugáliát [Diogo Dalot és Bruno Fernandes], Skóciát [Scott McTominay] és Törökországot [Altay Bayindir] képviselik, míg Tom Heaton is Gareth Southgate csapatával tart edzőkapusként.

 

A Copa American szerepelhet az argentin duó, Lisandro Martinez és Alejandro Garnacho, valamint az uruguayi Facundo Pellistri, aki az elmúlt fél évet a spanyol Granadanál töltötte.

 

 

"Erős csapattal megyünk, olyan játékosokkal, akik meg tudják mutatni magukat a szurkolóknak" - mondta Ten Hag, amikor az előző szezon vége előtt a túratervekről kérdezték. "De különösen nekünk. Megvan bennük az a szint, hogy a következő szezonban a csapatunkban játszhassanak. Vegyesen leszünk, tapasztalt, és néhány fiatal játékossal."

 

"A csapat a lehető legerősebb lesz, de természetesen azok a játékosok, akik messzire jutnak a Copa American és az Európa-bajnokságon, nem tartanak velünk."

 

"Az előszezon a szezonra való felkészülésről szól, és nekünk ezt kell megtennünk a következő lépésként" - magyarázta. "Ez az egyik olyan időszak, amikor együtt van a csapat, és az edzéseken dolgozhatunk a struktúrákon, a játékmódon, de bizonyos standardokon is a csapat körül, és ez nagyon fontos, hogy ezt az időszakot kihasználjuk és hatékonyan használjuk ki."

 

"Olyan játékosokat hozunk majd, mint Kobbie, aki korábban ismeretlen volt, most pedig már mindenki ismeri őt. Szóval, ha szeretnétek először megpillantani játékosokat - talán új játékosokat vagy fiatal játékosokat is, akik az akadémián keresztül jönnek fel, akkor ez a ti lehetőségetek."

 

A fiatalok mellett - akik az elmúlt időszakban nagyon jól teljesítettek az akadémia szintjén - egyértelmű, hogy számos tapasztalt játékos is részt vesz majd a szezon előtti mérkőzéseken, beleértve az Egyesült Államokba szervezett túrát is.

 

Harry Maguire kifejtette, hogy eltökélt szándéka, hogy Manchesterben visszanyeri egészségét, miután kénytelen volt kihagyni az Európa-bajnokságot, az utazó csapat összetételét pedig a szurkolók már bizonyára kíváncsian várják.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!