Rio: Bízok Fergieben!

A Manchester United kulcsembere, Rio Ferdinand egyértelmûen letette voksát Sir Alex Ferguson mellett azzal, hogy kijelentette, teljes mértékig megbízik menedzserében azt illetõen, hogy miként tér vissza sérülésébõl.


Az angol válogatott csapatkapitánya a hónap elején a Rangers elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen tért vissza hosszú, a világbajnokság elõtt elszenvedett térdsérülésébõl.

 

Azóta hetente csak egy mérkõzésen kapott lehetõséget, így történhetett, hogy múlt héten szerdán a Scunthorpe elleni Ligakupa mérkõzésen viselte a csapatkapitányi karszalagot, majd most szerdán pedig a Valencia elleni Bajnokok Ligája összecsapáson kapott lehetõséget.

 

Természetesen evés közben jön meg a játékosok étvágya is, így az egykori Leeds United védõ szívesen játszana a szombati Sunderland elleni bajnokin is, ám ha Ferguson mégse így gondolja, akkor õ azt is el fogja fogadni.

 

 

 

 

„Úgy érzem, képes lennék egymás után két mérkõzésen is játszani” – mondta Rio.

 

„Egyértelmû, hogy szükségem van a meccsrutinra. Túl hosszú ideig nem léphettem pályára ahhoz, hogy csak úgy visszatérjek és egymás után játsszak, mérkõzésrõl-mérkõzésre.”

 

„Azt fogom tenni, amit a menedzser kér tõlem.”

 

„Õ a földkerekség legtapasztaltabb embere a futballt illetõen. Bíznom kell a menedzser döntéseiben, hiszen neki nyilván a jövõre nézve is kell meghoznia döntéseit.”

 

„Ha úgy véli, jót tenne nekem, hogy játsszak szombaton, akkor természetesen örülnék neki.”

 

Már úgy tûnt, a védõ teljesen kilábalt sérüléseibõl, ám olyan hírek kaptak szárnyra, hogy újból elõjött hátsérülése, ezt azonban egyértelmûen tagadta.

 

„Ez teljes mértékig hazugság” – tette hozzá.

 

„Végeztem néhány nyújtó gyakorlatit a tegnap esti mérkõzés elõtt, de ez nem a hátam miatt volt. Sokkal inkább a bemelegítést szolgálta.”

 

„Nincs gond a hátammal. Nincs probléma.”

 

 

 

 

A Vörös Ördögök legutóbbi öt Premier League mérkõzésükön 9 gólt kaptak, de Ferdinand nem látja úgy, hogy nagy probléma lenne a csapat hátsó alakzatával.

 

„Nagyon sokat foglalkoznak azzal, hogy nem tudjuk mérkõzéseken keresztül megõrizni kapunkat a bekapott góloktól, de minden mérkõzésünkön ott voltam és nem láttam úgy, hogy valódi krízis lenne abból, hogy néhol egy kicsit jobban kinyílt a védelmünk.”

 

„Picit inkább úgy mondanám, hogy szerencsétlenek voltunk, a körülmények áldozatai lettünk, néhol naivak, de nem észleltem nagy gondokat.”

 

Bár a United értékes pontokat hullajtott el a Fulham és az Everton elleni bajnokikon, Ferdinand úgy véli, a Chelseavel szemben lévõ három pontos hátrányuk behozható.

 

„Ha pontokat hullajtasz bárki ellen, az nyomás alá helyez.”

 

„Azokban a szezonokban, amikor nem tudtuk bajnokok lenni, mindig nagy elõnyt adtunk a végsõ gyõztes csapatoknak.”

 

„Úgy tûnt idén is ez lehet a forgatókönyv, egészen az elõzõ hétvégéig, amikor újra három pont lett csak a hátrányunk, amit nem mondanék nagy különbségnek a szezon e szakaszában.”

 

„Amíg el tudunk indulni egy jó irányba, és egymás után tudjuk begyûjteni a gyõzelmeket, addig nem lehet gondunk.”


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!