Ferguson elégedett de Gea játékával

Sir Alex Ferguson jó döntésnek tartja David de Gea átköltöztetését Madridból Manchesterbe.


 A 18 millió fontért megvásárolt spanyol kapus sikeresen átesett elsõ igazi megmérettetésén a Barcelona ellen vívott barátságos meccsen, melyen végül a Vörös Ördögök diadalmaskodtak.

 

Ferguson nem akarta elkövetni azt a hibát, amit Petr Cech Chelsea-be igazolása elõtt vétett, azaz, hogy kihátrált az üzletbõl attól félve, hogy a fiatal kapus elbukik a nagy nyomás hatására.

 

Azóta Petr Cech bizonyított és a világ egyik legjobb hálóõrévé nõtte ki magát – ezt látva Ferguson úgy döntött, hogy fiatal kora ellenére mégis leigazolja az Atletico Madrid elsõszámú kapusát.

 

 

Habár még mindig vannak kétkedõk, akik úgy gondolják, hogy nehéz lesz a beilleszkedése a Premier League-be, ám Fergusont meggyõzte de Gea FedEx Fielden mutatott teljesítménye.

 

„Van der Sart helyettesíteni nagyon nehéz” mondta Ferguson „Õ egy nagyszerû kapus volt, de megvan az az elõnyünk de Geával, hisz õ még csak 20 éves.”

 

„Remek képességekkel rendelkezik, higgadt és remekül használja a labdát.”

 

„Gyors és agilis, ami olyasmi, amibõl profitálhat a csapat.”

 

„Amikor kiértékeltük a játékát azt gondoltam, hogy a megfelelõ kapust szereztük meg” – fejezte ki megelégedését Ferguson.

 

premierleaque.com

 

 


premierleague.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!