Kiállták a fiatalok a kemény próbát

Sir Alex Ferguson elégedett volt azzal, ahogy fiatal játékosai reagáltak arra, hogy rögtön a mély vízbe dobta õket a Manchester City elleni Community Shield döntõn.


Miután a Vörös Ördögök a Wembleyben rendezett döntõ félidejében már két gólos hátrányt szedtek össze, Sir Alex Ferguson úgy döntött, hogy csereként beveti Jonny Evanst, Phil Jonest és Tom Cleverley-t, akik csatlakoztak a Danny Welbeck és David de Gea fémjelezte nem éppen tapasztalt kezdõcsapathoz a fordításért folytatott harcban.

 

Azt követõen, hogy szemtanúja volt a padlóról felálló csapata fordításának és ezzel együtt gyõzelmének, Sir Alex Ferguson sugározva a boldogságtól nyilatkozott a sajtó képviselõinek az idei szezon elsõ tétmeccsérõl.

 

"Nagyszerû teljesítmény volt" - kezdte.

 

"Mi voltunk a jobb csapat az elsõ félidõben. Azonban az õ csapatuk magas, és erõs játékosokból áll, éppen ezért, ha valamitõl, akkor a pontrúgásoktól tartanunk kellett volna velük kapcsolatban, és természetes módon ebbõl is szerezték a vezetõgóljukat. Ez teljes mértékig ellentétes volt a játék képével, de a gólok változást hoznak, és úgy tûnt, a második góljuk eldönti a találkozó sorsát."

 

"Ilyenkor mindig azon vagyunk, hogy változást hozzunk a játékunkba. Szerettem volna megmérettetni Jones-t, Evans-t és Cleverleyt, egy olyan szituációban, mint a mai. Ez nagy kihívást jelentett számukra, de jól vizsgáztak. Magabiztosak vagyunk, ezeket a játékosokat illetõen."

 

 

"Jones és de Gea leigazolása jó jel számunkra a jövõre nézve. Mindketten kimagaslóak. Ashley Young 26 éves. Azt lehet róla mondani, hogy õ már egy felnõtt játékos, mert már néhány éve az Aston Villában játszott, de õ is egy új típusú kihívás elé néz azzal, hogy a Unitedhez került."

 

"Számunkra az egész mérkõzés csak megerõsítésként szolgált ahhoz, amit a keretünkrõl gondoltam. Az emberek azt mondják, nem a miénk a legerõsebb keret a United történetében. Azonban szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy fiatal játékosok alkotják a csapatunkat, akik fejlõdni fognak. Visszahoztuk Cleverleyt a Wiganbõl. De visszajött Welbeck és Diouf is. Ezek a fiúk remek játékosok. De Gea és Jonesl leigazolása szép jövõt jósol számunkra."

 

Bár csakis dícsérõ szavakkal illette ifjú titánjait a skót menedzser, ettõl függetlenül realista azt illetõen, hogy mit várhat el tõlük az elõttük álló várhatóan hihetetlen küzdelmes és nagy megpróbáltatásokkal járó következõ szezont megelõzõen.

 

"Bízok bennük, és magabiztos vagyok a játékosaim képességeit illetõen" - tette hozzá.

 

"De soha nem bízhatod el magad a Premier Leagueben. Ez egy nagyon nehéz bajnokság. Hat csapat is versenyben lehet a bajnoki címért. Tudni lehet azt, hogy milyen nehézségek várhatnak rád, abból, hogy miken mentél keresztül az elõzõ idényekben. Ezért is tudjuk, hogy az idei szezon sem lesz könnyû." 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!