Welbeck a fellegek felett

A Manchester United csatára, Danny Welbeck elégedett azzal, ahogyan kezd alakulna az idei szezonja, miután a csapattal megnyerhette a Community Shieldet.


Szombaton Welbeck behívót kapott az angol válogatottba a szerdai Hollandia elleni barátságos mérkõzésre, amellyel már a második válogatottságát szerezheti meg, miután márciusban már bemutatkozhatott Ghána ellen.

 

Vasárnap pedig a manchesteri saját nevelés egy újabb híres fordítás részese lehetett a Uniteddel, amikor két gólos hátrányból felállva 3-2-re legyõzték a városi riválist a Wembleyben rendezett Community Shield döntõben.

 

"Kezdõként kaptam lehetõséget a City elleni mérkõzésen, és behívót kaptam az angol válogatottba" - kezdte.

 

"Ez egy nagyszerû hét számomra."

 

"Nagyon boldog vagyok, hogy újra meghívtak a válogatottba. Az, hogy együtt lehetek és edzhetek a legjobb angol játékosokkal, és remélhetõleg még lehetõséget is kapok, hogy pályára léphessek, nagy örömmel tölt el."

 

Welbeck behívója a Háromoroszlánosok közé a legtöbbeket meglephette, de nem magát a játékost, aki Sunderlandben eltöltött kölcsönidõszaka alatt már bizonyított.

 

"Voltak olyan szóbeszédek az elõzõ szezonban, hogy meghívót kaphatok a Sunderlandben nyújtott teljesítményem alapján, úgyhogy nem lepõdtem meg" - tette hozzá Danny, aki részese volt az angol U-21-es válogatott leégésének a nyári U-21-es Európa-bajnokságon.

 

"Az U-21-esekkel nem a legjobb tornánkon vagyunk túl, de volt néhány pozitívum is."

 

 

Welbeck remekül megértette a Vörös Ördögöknél az angol válogatott alapemberének számító Wayne Rooneyval és a United új igazolásával, a szintén válogatott kerettag Ashley Younggal, amely miatt úgy érzi, joggal hiheti, hogy jól menne neki a játék a válogatottban is.

 

"Nagyon nagy pozitívum, hogy ezzel a két játékossal játszhatok együtt. Ha sikerül megértetnünk magunkat egymással, akkor az csak az elõnyünkre válhat."

 

Az, hogy Dimitar Berbatov és Michael Owen elõtt az ifjú reménységet jelölte a csapatába Sir Alex Ferguson, hatalmas lökést jelenthet a salfordi születésû játékos Unitedes karrierének, amely nagy részét eddig csak kölcsönben töltötte.

 

"Hatalmas elõrelépés ez a karrierem szempontjából, hiszen Wayne Rooneyval játszhattam együtt, de az egész csapattal hihetetlen érzés volt együtt játszani."

 

"Remélhetõleg, ha továbbra is jól tudok játszani, akkor a menedzser továbbra is számít majd rám."

 

"Ez a legfõbb célom. Tényleg nagyon várom, hogy újabb játékpercekig magamra ölthessem a Manchester United mezét, és remélhetõleg, ha továbbra is jól teljesítek, akkor a menedzser a csapatába jelöl."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!