Rooney: Megtörtem

Wayne Rooney bevallotta, lelkileg megtört az utóbbi idõkben vele történtek miatt.


A Manchester United és az angol válogatott csatára a Sky Sports Newsnak adott exkluzív interjú keretében beszélt kendõzetlenül a pályán és a pályán kívüli életének gödörbe kerülésérõl.

 

Nem góljaival vívta ki magának a címlapot az utóbbi hetekben, emellett pedig csak szenvedett azokon a mérkõzéseken, amiken pályára lépett a Unitedben - mint ahogy tette a világbajnokságon is.

 

A szinte minden témát érintõ hosszú interjúban kicsit kitért a dél-afrikai eseményekre is, és azt is elismerte, messze került régi önmagától és legjobb teljesítményétõl.

 

"Ez egyértelmûen nagyon nehéz idõszak számomra, de meg kell próbálnom visszazökkenni a rendes kerékvágásba és csak arra szabad koncentrálnom, amit a legjobban tudok, azaz úgy futballozni, ahogy korábban" - kezdte.

 

"Én is csak ember vagyok, nagyon megtörtek a velem történtek, de túl kell lendülnöm ezeken és vissza kell térnem a futballhoz, és úgy kell játszanom, ahogy tudom, hogy képes vagyok. Ha ez sikerül, akkor biztos vagyok benne, hogy idõvel minden dolog rendezõdik majd körülöttem."

 

Rooney eleddig nem szerzett ebben a szezonban akciógólt - idei egyetlen gólját tizenegyesbõl lõtte a West Ham United ellen - jelenleg pedig bokasérülése miatt harcképtelen.

 

Elmondása szerint az angol válogatott Montenegró elleni Eb-selejtezõjére már újra egészséges lesz, amelyet egy újabb esélynek lát arra, hogy a dél-afrikai horrort feledtesse.

 

A 24 éves támadó aktív részese volt Fabio Capello együttesének dél-afrikai bukásának, emellett a közvélemény haragját is kivívta azzal, hogy trágár szavakkal üzent a tv kameráin keresztül az Algéria elleni gólnélküli döntetlent követõen.

 

 

 

 

Azóta most elõször ismeri el, hogy akkoriban mélyen tudása alatt játszott, de hozzátette, hogy az erõnléti állapota nagyon hátráltatta.

 

"Csak a feladatomra koncentráltam" - tette hozzá.

 

"Fizikailag nem éreztem úgy, hogy bármi baj lenne velem, visznt a mai napig nem értem, hogy miért nem megy úgy a játék és még mindig talány számomra miért nem tudtam a legjobb teljesítményemet nyújtani - tudásom csak nagyon kis részét tudtam megmutatni."

 

"Ez egy nagyon rosszul sikerült világbajnokság volt. Saját képességeim ismeretében elmondhatom, hogy közel sem tudtam olyan formába kerülni, amit egy világbajnokság megkövetelne. Ez csalódottá és egyben nagyon frusztrálttá tett, de tényleg."

 

"Szerencsésnek mondhatom magamat, hogy még lesz rá lehetõségem, hogy rendbe tegyem a renomémat a jövõbeli világbajnokságokon. Sajnos néhány játékos számára ez volt pályafutása utolsó világbajnoksága, úgyhogy az egész csapat nagyon csalódottan távozott. Személy szerint saját teljesítményemel is nagyon elégedetlen voltam."

 

"Azon vagyok, hogy megpróbáljam elfelejteni és tovább tudjak lépni. De mindenki tudja, hogy ez egyáltalán nem könnyû. Azért játszunk már évek óta, hogy a futballban a világ legfontosabb eseményén játszhassunk és hogy megmutathassuk magunkat, de ezt nem sikerült elérnünk."

 

"Nekem se sikerült, úgyhogy ezt nehéz feldolgozni, de most a legtöbb amit tehetünk, hogy jól teljesítünk a selejtezõkön és kijavítjuk a renoménkon esett csorbát az Európa-bajnokságon. Azonban amíg el nem érünk addig a pontig, ez a világbajnokság ott fog motoszkálni a fejekben."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!