Keane: A United egy gépezet

A születésnapos ex-Ördög Roy Keane azt jósolja, Sir Alex Ferguson gárdája a következõ szezonban meg fogja védeni bajnoki címét.


Az ír, aki a mai napon töltötte be 40. életévét, a The Sun magazinnak beszélt egy, a Parkheadben megrendezett jótékonysági esemény után, ahol a Kelet-Afrikában lévõ szegénység elleni küzdelem megoldása volt a téma.

 

Egyértelmû, hogy a Vörös Ördögök korábbi kapitánya szerint Sir Alex rendelkezésére ismét egy rendkívül erõs keret áll.

 

"A minap Sir Alex Ferguson azt mondta, a liga egyre erõsebb" - mondta Keane. "Azonban én nem így gondolom."

 

"Ha a United valóban olyan jó lesz, akkor kényelmesen fognak nyerni. Még tavaly, amikor a United ismét felült Anglia trónjára, egy csapat sem volt elég erõs, hogy elõnyre tegyen szert velük szemben."

 

 

"A United jól vásárolt. Az emberek arról beszélnek, hogy a csapat tapasztalatot veszített és én valóban nagyra értékelem a visszavonult játékosokat, [Edwin] van der Sart, [Gary] Neville-t és [Paul] Scholes-t. Azonban jó fiatal játékosok törnek fel - és Wayne Rooney is sokkal többre képes attól, ahogy az elmúlt szezonban teljesített."

 

"Ha végignézel azokon a játékosokon, akik hátramaradtak - [Nemanja] Vidic, [Rio] Ferdinand és [Darren] Fletcher - mind nemzetközi szintû játékosok. És Giggsy is ott van még. A United nem ereszti csak el úgy játékosait, amíg nem talál helyettük megfelelõ  játékosokat, hogy a helyükbe lépjenek."

 

"Ashley Young, Phil Jones jó játékosok és Chris Smalling is felfelé törekszik és visszatért Danny Welbeck is, miután tavaly a Sunderlandben volt kölcsönben."

 

"És amikor az idõsebb játékosok négy vagy öt év múlva karrierjük végéhez érnek, a helyükbe lépnek olyan játékosok, mint Smalling és Jones, arra az idõre már öt vagy hat éves tapasztalattal. Ez olyan, mint egy gépezet. Ön csak arról tud beszélni, hogy a többi csapat erõsebb lett, azonban én úgy vélem, a United is erõsebb lett."

 

"Tovább fogják folytatni az utat. Ha a sok csapat közül ki kell választanom egyet, ahol jó az egyensúly, úgy gondolom a United erre a legmegfelelõbb választás."

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!