Schmeichel védelmébe veszi a kritizált de Geát

A Manchester United egykori kapusa, Peter Schmeichel védelmébe vette a kritikákkal szemben a csapat nyáron igazolt kapusát David de Geát.


A 20 éves De Gea felemás debütáláson van túl, ugyanis a vasárnapi Community Shield döntõben mindkét bekapott gól az õ lelkén szárad a Manchester City ellen 3-2-re megnyert mérkõzésen.

 

Ennek következtében a spanyol portás azonnal a kritikák kereszttüzébe került, azonban Peter Schmeichel, aki nyolc évet töltött el az Old Traffordon, úgy gondolja, teljes mértékig felesleges ítélkezni egy ilyen kirívó eset alapján az új szerzemény felett.

 

"Szerintem teljesen felháborító, hogy egyes emberek már egy mérkõzés után kritizálják" - kezdte az dán legenda a The Mirrornak.

 

"Ebben az országban mindenki megkapja a maga lehetõségét, szóval most ezzel mi történt?"

 

 

Továbbiakban Sir Alex Ferguson külön kérésére nem kommentálta a 20 millió fontért szerzõdtetett U-21-es Európa-bajnok teljesítményét, azonban arról szívesen beszélt, hogy szerinte továbbra is a Premier League bajnoki címvédõje lesz az a csapat, amelyet le kell majd gyõzni a bajnoki aranyérem megszerzésért az ellenfeleknek, a nyári befektetések és bevásárlások ellenére.

 

"Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy a United a bajnokcsapat, és a többi klubhoz hasonlóan õk is rengeteg pénzt költöttek erõsítésekre ezen a nyáron" - tette hozzá.

 

"Nagy játékosok vonultak vissza, akiket pótolni kell, de mindig is megvolt a fiatalság és a tehetség a United keretében."

 

Schmeichel szerint a nyári átigazolások közül az Aston Villa egykori szélsõje, Ashley Young már elkezdte megmutatni, mire lesz képes azáltal, hogy egy igazán nagy klubhoz igazolt.

 

"Ashleynek nagyszerû karriere volt az Aston Villánál, és az angol válogatottban is remekelt, de azzal, hogy a Unitedben van, 25%-al jobban tud majd teljesíteni. A munkabírása, a teljesítménye, és az önbizalma is sokat javult - minden jól alakult számára."

 

"Szerintem, ha egyszer bekerülsz egy ilyen környezetbe, akkor jobb játékossá válhatsz."

 

ESPN


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!