Szezonelõzetes - Sky Sports

Lehetséges, hogy a Manchester United új mércét állított fel történelmi, 19. bajnoki címe megszerzésével, ám a nyughatatlan Sir Alex Ferguson nem ült a babérjain nyáron sem - szezonelõzetes a Sky Sports szakértõjétõl.


Még mindig fájdamas lehet elkönyvelni, hogy három szezonon belül másodszor is a Barcelona parancsolt megálljt a Bajnokok Ligája döntõjében, azonban Sir Alex Ferguson továbbra is finomhangolást végez keretén, annak reményében, hogy hamarosan felülkerekednek a katalán óriásklubon az európai kupaporond legrangosabb ütközetében.

 

A skót menedzser emellett arra is nagy figyelmet fog fordítani, hogy 70. születésnapjához, illetve manchesteri pályafutásának 25. évfordulójához közeledve ne hagyja kicsúszni csapata kezei közül a Premier League bajnoki címét se, amely érdekében nyáron erõsítésbe kezdett, jelszóként a fiatalságot, és a hosszútávú gondolkodást használva.

 

 

Edwin van der Sar visszavonulásával David de Geara marad az a nehezen teljesíthetõ feladat, hogy pótolja a holland portást, és bár bemutatkozása elég rázósra sikeredett a Manchester City elleni Community Shield döntõn, megvan rá az esélye, hogy akár egy évtizeden keresztül õ legyen a Vörös Ördögök elsõ számú kapusa.

 

 

Phil Jones szerzõdtetésével több legyet ütött egy csapásra Ferguson, ugyanis a tehetséges játékos megszerzésével nem csak csapata erõsödött, de ezzel keresztbe tett az õsi rivális Liverpoolnak és menedzserüknek Kenny Dalglishnak is, akik szintén vitték volna a blackburni nevelésû védõt. Az angol U-21-es válogatott játékos nagyon bíztatóan kezdte pályafutása újdonsült szakaszát, így joggal gondolják róla a szakértõk, hogy méltó utódja lesz a csapat Sunderlandhez távozó egykori jolly jokerének, az ír John O'Sheanak.

 

Jones számos pozícióban képes játszani, de Chris Smallinggal alkotot párosuk az U-21-es Európa-bajnokságban megmutatta, hogy nem nagyon lesz gond a középsõ védõkkel az Old Traffordon, ha a jelenlegi Nemanja Vidic-Rio Ferdinand páros átadja örökét a fiatalabb generációnak.

 

 

Bár az elõzõ két igazolás is minden bizonnyal beválni látszik, a legokosabb döntés Ashley Young megszerzése volt az Aston Villától, aki máris bejelentkezett a balszélsõ középpályás állandó posztjáért, hiszen folyamatos veszélyhelyzetek kialakítására képes gyorsasága, és veszélyes pontrúgásai okán. 

 

Az õ megszerzése lehetõséget biztosít arra, hogy Ryan Giggs a középpálya tengelyében játszon, miután Paul Scholes sikerekben gazdag pályafutása az elõzõ szezon végén véget ért.

 

Olyan nevek, mint Wesley Sneijder, Luka Modric vagy Samir Nasri folyamatosan szóba kerülnek már hetek óta, mint Paul Scholes lehetséges utódjai, ám az átigazolási idõszak végének közeledtével egyre inkább úgy tûnik, hogy Ferguson igazi irányító középpályás nélkül tervez nekivágni a szezonnak.

 

Ezzel pedig megnyílhat az esély Andersonnal az elõrelépésre, míg Tom Cleverley is ég a bizonyítási vágytól, sikeres wigani kölcsönidõszakát követõen.

 

Danny Welbeck szintén kölcsönbõl visszatérve erõsítheti majd a United támadóalakzatát, ahol azonban az újjászületett Wayne Rooney valószínûleg újból szétrobbanthatatlan párost fog alkotni a mexikói Javier Hernandezzel, ha felépül agyrázkodásából.

 

Wayne Rooney kétségei a Manchester United versenyképességérõl valószínûleg már végleg a múlté, miközben nem elképzelhetetlen, hogy az elõzõ Premier League szezon társgólkirálya, Dimitar Berbatov állandó jeleggel a kispadon találja magát a következõ hónapokban.

 

Biztos, hogy hatalmas harc folyik majd a Unitednél a csapatba kerülésért, és a Manchester City felett aratt 3-2-es gyõzelem a Community Shielden megmutatta, hogy Sir Alex Ferguson fiai továbbra is harcra és sikerre éhesek.

 

Emellett azt is nehéz elképzelni, hogy a csapat megint annyi középszerû produkcióval rukkoljon elõ, mint az elõzõ szezonban, és ugyanez igaz idegenbeli formájukra is, amelyben tavaly csak öt gyõzelmet számlálhattunk.

 

Hozzá kell tenni, megismételni azt, hogy az elõzõ szezonban az Old Traffordon 57 megszerezhetõ pontból 55-öt otthon tartottak, nem lesz könnyû, azonban mindenki számára a United lesz az a csapat, amelyet a legjobban le akarnak gyõzni, és úgy tûnik, hogy Ferguson ismét megtalálhatja a tökéletes egyensúlyt a fiatal tehetségek és a tapasztalt játékosok, illetve a stílus és az eredményesség között. 

 

Sztárjátékos

 

 

Wayne Rooney. Az elõzõ szezon elsõ felében a feje tetejére fordult számára a világ, miután átadólistára kérte magát, azonban Karácsony után megmutatta, hogy még képes hátán vinni a csapatot, amely nagyban eredményezte a csapat 19. bajnoki címét. Az angol válogatott csatár a felkészülési idõszakban nagyon jó formáról tett tanúbizonyságot, és az elõzõ szezon végén látott szinte legyõzhetetlen párosuk Javier Hernandezzel azt vetíti elõre, hogy az elõttünk álló szezonban megint õ mozgathatja a szálakat a United még több trófeára törõ csapatában.

 

Legjobb igazolás


 

Ashley Young. Az angol válogatott szélsõ az Aston Villától érkezett, és máris bejelentkezett a balszélsõ posztjára, amely így Ryan Giggs középre húzódását eredményezheti. Youngban benne van a dinamizmus, amellyel bárkit képes egy-az-egyben legyõzni a szélen, emellett pedig megfelelõ intelligenciával is rendelkezik a megfelelõ döntés meghozásához. Azonban, ha a legfontosabb tulajdonságát akarnánk kiemelni, akkor mindenképpen a rögzített szituációban mutatott magas hatékonyságát kellene kiemelni, amelybõl a Unitednél már évek óta nagy hiány mutatkozott.

 

Akire figyelni kell

 

 

Tom Cleverley. A középpályás sokat profitált abból, hogy az elõzõ idényt kölcsönben a Wigan Athleticnál töltötte, és rengeteg kiadott pénztõl mentheti meg Sir Alex Fergusont, aki a visszavonult Paul Scholes méltó utódját keresi a középpályára. Cleverley mindenkit lenyûgözött második félideji csereként beállva a Community Shielden, amellyel azonnal ki is érdemelte a válogatott behívót a végül elmaradó Hollandia elleni barátságos mérkõzésre az angol nemzeti tizenegy keretébe. Ez lehet az a szezon, amikor Cleverley leteszi névjegyét az Old Traffordon, és a Unitednek nem kell tovább keresgélnie kreativitás után a középpályára.

 

Ifjú titán

 

Ravel Morrison. Nagyon magasra taksálják az õ értékét az Old Trafford-i berkeken belül, és sokan úgy tekintenek rá, mint Paul Scholes hosszútávú utódja, úgyhogy ebben a szezonban elképzelhetõ, hogy lesz rá lehetõsége, hogy megmutassa képességeit a nagyérdemû elõtt is. A tinédzserkorú tehetség pályán kívüli életérõl sok rossz hír napvilágra került már, azonban az Ifjúsági FA kupa elhódításában kulcsszerepet vállalt az elõzõ szezonban, ez pedig elõriányozza, hogy õ lehet az egyik olyan akadémiáról kikerült játékos, aki hamarosan beverekedheti magát a felnõtt keretbe.

 

Akinek bizonyítania kell

 

 

Anderson. A következõ szezon döntõ jelentõségû lehet a brazil középpályás számára, aki a Portotól való 2007-es átigazolása óta, csak néhányszor csillogtatta meg igazi képességeit. Miután Paul Scholes visszavonult, itt a kiváló alkalom arra, hogy valaki betöltse a megüresedett a kreatív középpályás posztját, és itt lehet az idõ arra, hogy Anderson meglovagolja élete nagy lehetõségét az Old Traffordon. Miután Cleverley már a nagykában liheg, ezért a 23 éves játékos tudja, hogy jól kell kezdenie a szezont, ha hosszútávon meg akarja szilárdítani helyét a Vörös Ördögök kezdõjében

 

Menedzser

 

Sir Alex Ferguson. Valószínûleg kevés dolgot lehetne még elmondani a United lassan 70. életévét betöltõ edzõlegendájáról, amit még ne tudnának róla az emberek. Miután a Uniteddel rekordot döntve megszerezte a csapat 19. bajnoki címét, a skót menedzser sikeréhsége úgy tûnik, hogy egy cseppet sem csillapodott. Nyári igazolásai elõirányozzák, hogy hosszútávon tervez az Old Traffordon, a csapat feltámadása a Community Shileden pedig megfelelõ erõt adhat együttesének a következõ hónapokra. A harmadik Bajnokok Ligája-gyõzelem továbbra is ott lebeg elérendõ célként szeme elõtt, miután májusban újból kikaptak a Barcelonától a sorozat döntõjében.

 

 

 

A szezonelõzetest a Sky Sports szakértõje, Mack Buckingham jegyzi.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!