Charlton: Ferguson pótolhatatlan

Sir Bobby Charlton szerint Sir Alex Ferguson pótolhatatlan és nincs senki, aki nyomdokaiba léphetne.


Ferguson az angol futball legnagyobb menedzsere és Sir Bobby retteg attól a naptól, mikor a Unitednek keresnie kell a skót menedzser utódját.

Egy új könyv, a "19" címmel megjelenõ kiadvány bemutatóján beszélt az egykori United-játékos, sir Bobby: "A rekordot jelentõ 19 bajnoki cím Alex Ferguson nélkül nem lett volna lehetséges, ebben biztos vagyok."

"Õ a megtestesítõje mindannak, ami jó a Manchester Unitedben, õ jelenti a klub világképét. Mindent tud a játékról. Az ok, hogy mindenki a legjobbját adja az, hogy õ irányít mindent. Nem csak a stábot és az elsõ csapatot, de a klub egészét, ezért mûködik minden így egyszerre."

 


"Nincs egyetlen olyan, akit a Manchester United menedzserének javasolhatnék, senki nem képes a helyére lépni. Remélem még sokáig tudja folytatni. Alex uralja a helyzetet és õ a legfõbb indoka a 19 bajnoki címnek. Attól kezdve, hogy az elsõ meccsét töltötte a klubnál tudtuk, hogy egy nagyon tehetséges menedzserünk van."

Egyesek a sajátos stílusú Jose Mourinhoban látják Sir Alex Ferguson utódját, de minden rosszindulat nélkül, csupán a United iránti szeretete miatt Sir Bobby úgy véli, Fergusonra nem vonatkozik az a régi futball mondás, hogy senki sem pótolhatatlan.

A '19' címû könyvben közel 30 legendás játékosról esik szó, melyben nagy meglepetésre Bryan Robson olyan neveket elõzött meg, mint George Best, Charlton vagy Eric Cantona, ugyanakkor olyan jelenlegi kiválóságok, mint Wayne Rooney vagy Cristiano Ronaldo alig kapott szavazatot és inkább olyan játékosokra esett a választás, akik a pályán kívül is hatalmas befolyással voltak a Manchester Unitedre.

Robson különösen meglepõdött az eredményen: "Különösen megtisztelõ, hogy a srácok így választottak, nagyon-nagyon kellemes érzés. Nagy megtiszteltetés, hogy Sir Bobby Charlton, George Best és Duncan Edwards mellett engem is a United nagyjai közt tartanak számon."

ESPN


espn

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!