Vidic gyors kezdést célzott meg

Nemanja Vidic próbálja feltüzelni csapattársait a Manchester Unitednél, hogy minél gyorsabban találják meg top formájukat a Premier League hétvégén kezdõdõ új szezonjában.


Sir Alex Ferguson legénysége már-már hírhedté vált arról, hogy legjobb formájukat az aktuális szezon második felére idõzítik, és errõl az elõzõ idényben is tanúbizonyságot tettek, amikor az õszi hónapokban csak döcögött a szekér a Vörös Ördögök alatt.

 

Elsõ nyolc mérkõzésükön megszerzett 14 pontjuk alapján sok szakértõ már leírta tavaly az azt megelõzõ szezon ezüstérmesének bajnoki esélyeit, azonban ezt követõen talpra állva megnyerték történetük 19., rekordszámú bajnoki aranyát.

 

Vidic azonban jobb kezdésben reménykedik ezúttal, amelyrõl vasárnap a West Bromwich Albion ellen idegenben tehetnek a legtöbbet társaival egyetemben.

 

Azonban az elsõ öt hétben olyan csapatokkal is meg kell mérkõzniük, mint a Tottenham, az Arsenal, és a Chelsea, emellett októberben a Manchester City és a Liverpool is az útjukba akad, úgyhogy a szerb védõ tudja, hogy nem lesz könnyû dolguk.

 

 

"Csak abban reménykedek, hogy már a szezon kezdetére sikerül top formába lendülnünk" - kezdte a csapatkapitány a CNN-nek.

 

"Nagyon kemény sorsolásunk van, amelyben hatalmas rangadókat kell megvívnunk már az elsõ hetekben, de ha úgy teljesítünk, ahogy tudunk, akkor hiszek benne, hogy újra bajnokok lehetünk."

 

Legfõbb veszélyforrásként a Chelsea és a Manchester City leselkedik a United uralmára, miután mindkét klub hatalmas összegeket költött el január óta, hogy csökkentsék a különbséget az Old Traffordon látott szinthez képest.

 

Azonban Vidic szerint a United hatalmas elõnnyel rendelkezik azzal, hogy immáron majdnem 25 éve bizonyos Sir Alex Fergusonnak hívják a menedzserüket.

 

"A menedzser stabilitást ad a csapatnak" - tette hozzá.

 

"Mindegyik játékost õ hozta a csapathoz, és õ építette be õket. Annak ellenére, hogy három új játékost is igazoltunk, a rendszerünk adott. Ez nagyszerû dolog."

 

"Más kluboknál lehetnek problémák, mert szinte minden évben edzõt váltanak és ezzel együtt új játékosok is érkeznek. Néha problémájuk akad abból, hogy csapatot kell építeni."

 

Bár sok minden utal a Vörös Ördögök címvédésére, Vidic túl régóta van Angliában ahhoz, hogy ne higyje azt, egyenes útjuk lesz a 20. bajnoki címhez.

 

"A Chelsea mindig ott van a végén. Nekik megvan a megfelelõ tapasztalatuk. Vannak olyan játékosaik, akik már évek óta együtt játszanak."

 

"Nagyon jól ismerik egymást, és ebben az évben is nagyon vágyni fognak a bajnoki címre."

 

"A Manchester Citynél volt néhány igazolás. Õk is erõsebbek lesznek ebben az évben."

 

"A csapatuk nagy része már egy éve együtt játszik, így idén õk is nagyobb riválisaink lesznek."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!