Sir Alex: Evra játéka kérdéses

Sir Alex Ferguson elárulta, kivár Patrice Evra állapotvál kapcsolatban, ugyanis a francia védõ játéka kérdéses a vasárnapi, West Bromwich Albion elleni idénynyitó mérkõzésen.


A francia balbekk még múlt héten, a Wembleyben, a Manchester City elleni Community Shielden szenvedett térdsérülést, ezért már a hétközi válogatottbeli kötelezettségét is visszakellett mondania. Sir Alex Ferguson holnapig, azaz szombatig adott idõt számára, hogy bizonyítsa, felépült és újra hadra fogható, ugyanis ekkor véglegesíti a The Hawthornsba utazó csapatának névsorát.

 

Darren Fletcher és Antonio Valencia szolgálataira semmiképpen sem számíthat vasárnap Birminghamben, azonban mindketten pályára léphetnek hétfõn az Arsenal elleni tartalék mérkõzésen, így folytathatják útjukat, amelyet az elsõ csapatba való visszatérésért kezdtek meg. Javier Hernandez még mindig legalább 10 napra van attól, hogy újra számíthasson rá a skót menedzser, miután a még az Amerikai Egyesült Államokban tartott egyik edzésen agyrázkódást szenvedett és ezért elõvigyázatosságból még pihenõjét tölti.

 

Ferguson kemény ütközetre számít Roy Hodgson legénysége ellen, és elismerte, legutóbb is a szerencsének köszönhették, hogy eltudták hozni mind a három pontot ellenük idegenben, amikor Peter Odemwingie tizenegyest hibázott. Emellett dicsérte fiatal játékosait, akik villogtak a City ellen, név szerint Danny Welbeck, Phil Jones, Chris Smalling és Tom Cleverley, és úgy érzi, nagyon nagy nyomást helyeztek rá a 3-2-es City elleni gyõzelemmel, hogy újra a csapatba rakja õket.

 

 

"Szerintem bizonyos szempontból könnyebb lenne összeállítanom a kezdõcsapatomat, ha csak a múlt heti mérkõzés második félidei teljesítményeit venném alapul" - kezdte.

 

"De nekem meg kell becsülnöm azon játékosok tapasztaltságát is, akiket a félidõben lecseréltem."

 

"Amikor az ilyen mérkõzéseken két gólos hátrányban vagy, nem lehet arra számítani, amit láthattunk. De Welbeck már két-háromszor játszott nálunk a Wembleyben Ligakupa-döntõn, vagy FA kupa elõdöntõben, és tudtuk, hogy miként fog reagálni egy ilyen hõfokú mérkõzésre."

 

"Amit mindenképpen szerettünk volna megtudni, hogy Jones, illetve Smalling és Cleverley hogy teljesít, és mindannyian fantasztikusak voltak. Mi már sokat tudtunk Cleverleyrõl, hiszen õ már régóta velünk van, 12 éves kora óta a klub játékosa. Ezidõ alatt nagy mélységig meglehet ismerni a játékosokat, fellehet ismerni a játékosok temperamentumát és karakterét is. Az egyetlen ok, amiért nem kezdõként számoltam Cleverleyvel, hogy a Citynek olyan erõteljes középpályásai voltak pályán, mint Yaya Toure, ez pedig egy kicsit a szokásosnál is jobban elõvigyázatossá tette már a kezdetektõl fogva."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!