Most jön az igazi erõpróba

Sir Alex Ferguson szerint a múlt heti Community Shield döntõ csak az elõszobája volt a hétvégén kezdõdõ, Premier League trónjáért folytatandó harcnak, figyelmeztetve fiait, hogy az igazi erõpróba vasárnap, a Hawthornsban kezdõdik.


Az egész brit sajtó attól volt hangos, hogy a Manchester United hadüzenetet küldött a Wembleyben az egész Premier League mezõnyének. Ugyanis bár a Manchester City elõnyben mehetett szünetre a Community Shiled elsõ 45 perce után, a Vörös Ördögök csatasorba állítván Tom Cleverleyt, Phil Jonest és Chris Smallingot talpra álltak, és három gólt szerezve újból elhódították a szuperkupának megfelelõ trófeát, amellyel bejelentkeztek a bajnoki címre favorit csapat címére is.

 

Azonban a csapat menedzsere, Sir Alex Ferguson óvatos a megnövekedett elvárások miatt.

 

Elõször is, csapatával ezzel a gyõzelemmel még semmit nem tettek le az asztalra. Másodszor, a skót menedzser amondó, Roberto Mancini legénysége még az összeszokási fázisban találkozott velük, miután számos változás történt a Kékek keretében, ráadásul olasz kollégája nem számíthatott argentin csatárduójára, Sergio Agüerora és Carlos Tevezre sem.

 

Bár szakértõk szerint a Manchester United legnagyobb trónkövetelõje az elõzõ idény ezüstérmese, a Chelsea, Ferguson legalább hat kihívóval számol a 2011/2012-es szezonban.

 

 

"Mindenki tudja, hogy az elõzõ hét még a Community Shieldrõl szólt" - kezdte.

 

"Ez még nem volt egy igazi megmérettetés. Az majd vasárnap kezdõdik."

 

"A Wembleybeli döntõ egy különleges alkalom volt. Megvolt a rivalizálás, és ettõl mindenki motivált volt. De nekünk minden mérkõzésen ezt kell mutatnunk."

 

"Nagyon nehéz lesz. Kemény mentelés elõtt állunk, mint ahogy mindig. Majd rá fogunk ébredni arra a tényre, hogy a múlt heti mérkõzés egy teljesen más világ volt."

 

Azt szezonról-szezonra elmondja a skót menedzser, hogy az elõttük álló bajnoki évad minden korábbinál nehezebb lesz, az azonban figyelemre méltó, hogy szerinte a korábbinál is több csapat jelenthet majd fenyegetést a címvédésükre, amelyrõl hamar megbizonyosodhatunk, ugyanis októberig öt közvetlen riválisukkal is találkoznak a Vörös Ördögök.

 

"A Citynél még voltak néhány helyen erõnléti problémák, ráadásul leigazolták Agüerot, Tevez visszatért a csapathoz, és még vehetnek akár egy-két játékost is" - tette hozzá.

 

"Tapasztalatban a Chelseanél nincs jobb csapat az üldözõink körében. Ott van Terry, Drogba, és Cech már évek óta."

 

"A legutóbbi hét szezonban minden alkalommal bajnoki címért harcoltak. Már csak ezért sem lehet õ róluk elfeledkezni."

 

"Nagy lesz a várakozás, és ezzel együtt az elvárás is a Liverpool felé, hogy a rengeteg elköltött pénz miként mutatkozik majd meg az eredményekben, emellett természetesen az Arsenalt sem szabad leírni."

 

"Régebben mindig a top négyrõl beszéltek a Premier Leagueben. Mostanra ez már kibõvült top hattá. Ez pedig mindenki számára érdekesebbé teszi a dolgokat. 

 

Manchester Evening News 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!