West Brom 1-2 Manchester United

Gyõzelemmel kezdte meg idei bajnoki szezonját a United, Roy Hodgson együttesét gyõzték le idegenben a Vörös Ördögök.


Birminghambe látogatott Sir Alex Ferguson együttese és bár sikerült gyõzelemmel zárni a szezon elsõ bajnokiját, Vidic és Ferdinand is megsérültek a találkozó során.

A kezdõcsapatok:

West Brom: Foster - Reid, Tamas, Olsson, Shorey - Brunt, Scharner, Mulumbu, Morrison, Tchoyi - Long
Cserék: Fülöp, Dorrans, Jara Reyes, Dawson, Thorne, Cox, Fortune

Man Utd: De Gea - Smalling, Ferdinand, Vidic, Fabio -  Nani, Cleverley, Anderson, Young - Rooney, Welbeck
Cserék: Lindegaard, Jones, Evans, Berbatov, Giggs, Park, Carrick

A mérkõzést egyértelmûen a United kezdte jobban, az elsõ 5 percben ki seb engedték Vidicék a birminghamieket saját térfelükrõl. Már a második percben egy Young lövést jegyezhettünk le, ám egy védõn megpattanva végül szögletre ment ki a labda.

Nem sokkal késõbb Youngot a bal szügletzászlóhoz közel vágták fel, a megítélt szabadrúgást a sértett végezte el, remek beívelését azonban Welbeck elöl tisztázni tudták a védõk.

A nyolcadik percig várhattunk, amikor is az elsõ hazai kísérletet láthattuk, ám Scharner 40 méterrõl leadott lövése jócskán a jobb felsõ sarok mellett hagyta el a játékteret.

A 13. percben Rooney passzolt ki a bal szélre Youngnak, aki visszapasszolt a csatárnak, Wayne lefordult a védõjérõl és 15 méterrõl kilõtte a bal alsó sarkot, ezzel 0-1 a Unitednek.

 


Az angol csatárnak a góltól megjött az önbizalma, az elsõ negyed óra végén 23 méterrõl is próbálkozott egy lövéssel, ám csúnyán kapu mellé lõtt.

A 22. percben Cleverley szerzett labdát saját tizenhatosa elõtt, Smallinggal szépen átvitték az ellenfél térfelére a támadást, majd Rooney Welbeckkel játszött össze, ami után Nani teljesen tisztán kapta a labdát szembe Foster kapujával, de a portugál 12 méterrõl csúnyán fölé lõ.

Nani nem sokkal késõbb másodszor került helyzetbe, amikor Young szögletét követõen Foster röviden ütötte ki a labdát, ám a portugál szélsõ közelrõl ismét nem talált kaput.

A kihagyott helyzetek majdnem megbosszulták magukat, amikor Scharner tört át a United védelmén, kapura is lõhetett, ám de Gea nagyot védve mentette meg csapatát az egyenlítéstõl.

Ám a 37. percben ismét elkerülhetõ gólt kapott a spanyol kapus. Long kapott labdát bal szélen, betört a 16-osra, bal lábára cselezve Smalling mellett ellõtte a labdát, ami a hosszú alsóban kötött ki. De Gea lassan reagálta le a helyzetet, a nem túl erõs labdára késõn vetõdött, egyenlített a West Brom.

Ebben a félidõben több helyzet nem is alakult ki a kapuk elõtt, egyik csapat sem igazán érdemelte meg, hogy vezetéssel menjen szünetre, hiszen bár a United jóval többet birtokolta a labdát és dominált az elsõ 15-20 percben, egy gólos vezetése után ismét teljesen visszaállt saját büntetõ területe elé.

A második játékrészre kijött az a Nemanja Vidic, aki már a találkozó elsõ húsz percét követõen is fájlalta combját, ám végül hét perc után cserét kért, helyét a friss 6-os, Jonny Evans vette át.

Mindkét csapat teljesítménye drasztikusan visszaesett a szünetet követõen, a játékuk egyáltalán nem a kapuk veszélyeztetésére irányult, a kapusoknak védeni sem kellett.

A hazaiak feladtak minden támadást, míg a United beívelések utáni fejesekkel próbálkozott, de Rooney, Smalling és Nani is csúnyán kapu mellé bólintott. Ashley Young lõtt 20 méterrõl a 68. percben, ám a bal felsõ sarok felett szállt el a labda.

Egészen a 81. percig kellett várni egy igazán helyzetnek nevezhetõ akcióra, bár ez is inkább magánakció volt. Az addig is a mérkõzés legjobbja, Young kapott labdát a közben beálló Berbatovtól. A szélsõ megindult az alapvonal felé, majd éles szögbõl tüzelt, a becsúszó Reid lábán kicsit irányt változtatott a labda és végül Foster mellett a kapu bal alsú sarkában kötött ki, 1-2 a Vörös Ördögöknek.

 


A bekapott gól után éledezett a WBA, de már nem tudtak egyenlíteni, igazán nagy helyzetük talán csak Brunt 15 méterrõl leadott lövése volt amit de Gea biztosan fogott.


West Bromwich Albion 1-2 Manchester United
The Hawthorns, 25360 nézõ

West Brom: Foster - Reid(Jara 85.), Tamas, Olsson, Shorey - Brunt, Scharner, Mulumbu, Morrison, Tchoyi - Long(Cox 87.)
Nem használt cserék: Fülöp, Dorrans, Dawson, Thorne, Fortune

Man Utd: De Gea - Smalling, Ferdinand(Jones 75.), Vidic(Evans 52.), Fabio -  Nani, Cleverley, Anderson, Young - Rooney, Welbeck(Berbatov 65.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Giggs, Park, Carrick

Gólszerzõ: Long 37' illetve Rooney 13', Reid 81' (öngól)

Sárga lap: Reid, Scharner, Cox illetve Anderson, Young



14 Helyzetek száma 11
8 Kaput eltaláló lövés 5
6 Szöglet 5
16 Szabálytalanság 9
3 Sárga lap 2
0 Piros lap 0
35 Labdabirtoklás (%) 65



A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Ashley Young


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!