Sir Alex az új srácok mögött áll

Sir Alex Ferguson dicsérõ szavakkal támogatta azokat az új játékosokat, akik elõször szerepeltek a csapatban bajnoki mérkõzés során.


Míg Ashley Young mindkét United gólból kivette részét és Tom Cleverley tovább építette Wiganben szerzett tapasztalatait, addig David de Geanak nehéz idõszakon kellett átesnie, amikor ismét gólt kapott, amit a menedzser úgy értékelt, hogy "jobban kellett volna" megoldania.

"Azt hiszem, egy kicsit jobban kellett volna koncentrálnia" - utalt Shane Long lövésére, mely de Gea kezi között jutott a kapuba.

"Megveregettem a fejét és azt mondtam neki: 'Üdvözöllek az angol futballban.' A második félidõben jobban teljesített már, talán a játékvezetõnek is jobban kellett volna védenie õt, de jó tapasztalat ez számára. Még csak 20 éves, még tanulási folyamatban van."

De Gea elsõ napjai párhuzamba állíthatók Peter Schemichel korai idõszakával, mely után a dán végül a világ egyik legjobbja lett.

 


"A mi játékunk másabb az Európából érkezõ kapusok számára. Ugyanez volt Schmeichellel, amikor ide jött. Egy szerdai napon volt az elsõ idegenbeli találkozója Wimbledonban, ahol igen forró pillanatokat élt át. Majd szombaton jött a Leeds elleni hazai találkozó, ahol egy nagyon buta gólt kapott, de túllépett és talán minden idõk legnagyobb kapusává vált."

Sir Alex szerint a West Brom egyenlítõ találata akkor esett, amikor a United mezõnyjátékosai elvették a lábukat a pedálról.

"Az elsõ 25 perc remek volt" - folytatta a skót menedzser. "Csodálatosan járattuk a labdát, nagyszerûen cseréltük a helyeket és a játékunk sebessége is jó volt. Aztán bizonyos okok miatt elkezdtük lassítani az építkezéseinket és lendületet vesztettünk."

Végül a United a 81. percben Young révén megszerezte a gyõztes gólt, aki a bal szélen való megindulása után lõtt laposan, a labda pedig mielõtt túljutott volna a United egykori kapusán, Ben Fosteren, 1-2 alkalommal meg is pattant.

"Nagyon nyugodt a labdával is és nem csak beívelni tud, de a többi játékossal is remekül megértik egymást. Az elsõ gólnál Wayne Rooneynak adott gólpasszt és mindig fenyegetést jelentett az ellenfélre. Volt pár keresztlabdája, amit blokkoltak és úgy döntött, az ellenkezõ irányba, az alapvonal felé indul meg. Oké, hogy öngól lett végül, de a veszélyt õ teremtette meg ezzel a mozgással."

Nem csak Young volt, akit dícsért Sir Alex, hanem a West Bromból azt a Tchoyit is, aki nehéz pillanatokat szerzett a Vörös Ördögöknek, ám a csapat végül megoldotta a problémákat.

"Több jó teljesítményünk is volt ma, Rooney fantasztikus volt, a pálya minden pontján ott volt. A fiatal Cleverley is jó volt és azt kell mondanom, soha nem könnyû fiatal védõknek beállni akkor, amikor a két legtapasztaltabb hátvédedet veszíted el. De Phil Jones és Jonny Evans egyszerûen fantasztikusak voltak."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!