Lindegaard harcolni fog az elsõ számú kapusposztért

Anders Lindegaard, a Manchester United dán kapusa szerint benne megvan az, ami ahhoz kell, hogy õ legyen a csapat elsõ számú kapusa, a nyáron igazolt David de Gea elõtt.


A nyári átigazolási idõszakban az Atletico Madridtól 18 millió fontért szerzõdtetett De Gea máris saját bõrén érezhette, mit jelent egy igazán nagy csapat kapuját õrizni, ugyanis mind a Community Shielden, mint pedig a West Brom elleni bajnoki idénynyitón az õ bakijából születtek az ellenfelek góljai.

 

A 20 éves portást potyagóljait követõen azonnal kritikával illették a szakértõk, akik közül sokan már ennyi idõ után hajlamosak voltak arra, hogy megkérdõjelezzék az U-21-es Európa-bajnok játékos képességeit azt illetõen, vajon képes lesz-e betölteni az elõzõ szezon végén visszavonuló Edwin van der Sar hiányával keletkezõ ûrt.

 

De Gea gyengélkedése egy valakinek mindenképpen kapóra jöhet, ez pedig nem más, mint a Vörös Ördögök télen szerzõdtett dán kapuvédõje, Anders Lindegaard, aki azonnal hajlandó lenne elõrébb lépni a sorban, ha szükség lenne rá.

 

 

"Nem félek attól, hogy én legyek a Manchester United elsõ számú kapusa. Ez az, amiért ide jöttem - hogy játszak, és a legjobbak közé emelkedjek" - kezdte az egykor Aalesund-játékos.

 

"Egyáltalán nem számít, ki mennyibe került, a menedzser hozza meg a döntéseket."

 

"Büszke vagyok rá, hogy olyan helyzetet tudok teremteni, amiben nem egyértelmû, hogy kié az egyes számú kapusposzt. De ennél többet szeretnék."

 

"Nem félek, és megvan a hitem a saját képességeimben, illetve abban, hogy képes vagyok magas szinten teljesíteni, különben nem lennék itt. Többet szeretnék annál elérni, mint hogy megnehezítsem a menedzser döntését. Állandó játéklehetõséget szeretnék kapni."

 

A válogatott kapus szerint a közte, és De Gea közti rivalizálás csakis jót jelenthet a klub számára.

 

"Nagyon hasonlóak vagyunk, de biztos vagyok benne, hogy tanulhatnék tõle egy-két dolgot, mint ahogy valószínûleg õ is elsajátíthatna egy-két dolgot tõlem is" - tette hozzá.

 

"Õ egy remek fickó, nagyon jól lehet vele együtt dolgozni. Remek hangulat uralkodik az edzéseken, és egy egészséges versenyhelyzet van közöttünk."

 

Lindegaard reményei szerint az amerikai felkészülési mérkõzéseken mutatott produkciója nyomán jó helyzetbõl várja a kapusposztért folyó harcot.

 

"Hat hónappal ezelõtt nem is álmodhattam volna jobb forgatókönyvrõl. Tudom, hogy ez a felkészülési idõszak nagyon fontos lehet a Manchester Unitedes karrierem szempontjából, az Amerikai Egyesült Államokban játszott mérkõzések igazi tesztek voltak számomra."

 

"Elégedett voltam a teljesítményemmel, és úgy érzem, teljesítettem mind a saját, mind mások elvárásait."

 

"A felkészülési idõszakom közelített a tökéleteshez. Ez nagyon nagy önbizalmat adott számomra, és nagyon optimistán állok az új szezonhoz."

 
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!