Rio az ifjú titánokat tüzeli

Rio Ferdinand szerint a Manchester United ifjú játékosainak rutint kell szerezniük a címek elnyerésében, hogy dinasztiát építhessenek ki.


Az angol válogatott egykori csapatkapitánya vádlisérülés miatt nem tudta végig játszani a Premier League nyitófordulójában a West Bromwich Albion elleni mérkõzést, míg védõpárja, a csapatkapitány Nemanja Vidic szintén rúgást kapott, ami miatt nem tudta folytatni a játékot, így a United védelmének sarokkövei nélkül kell kiállnia Sir Alex Ferguson legénységének a következõ hetekben.

 

Eddig azonban a skót menedzsertõl még nem hallgattunk agodalommal teli nyilatkozatokat, ugyanis így is olyan tehetségek állnak rendelkezésére a középsõ hátvéd posztján, mint Jonny Evans, Chris Smalling, és Phil Jones.

 

Velük együtt a United hét reményteli tehetség fejezte be a West Brom elleni gyõztes mérkõzést, amely úgy tûnik, hogy egy új, kezdõdõ érát irányoz elõ az Old Traffordon, ehhez pedig Ferdinand szerint a Vörös Ördögök gyõztes mentalitását kell átvenniük.

 

"A folyamatossághoz azoknak az ifjú titánoknak, akik csak most kerülnek be a csapatba, és nem nyertek még szinte semmit, át kell érezniük és meg kell ízlelniük a gyõzelem ízét" - kezdte a már 9 éve a United kötelékébe tartozó tapasztalat bekk.

 

"Ezt magukéva kell tenniük, és a sikerek részévé kell válniuk. Biztos vagyok benne, hogy nagyon élvezni fogják ezt az évet."

 

 

Miután 2003-ban felülhettek a Premier League trónjára - amely Ferdinand elsõ éve volt azt követõen, hogy több mint 29 millió fontért eligazolt a Leedstõl - három aranyérem nélküli, ínséges szezon következett az Old Traffordon.

 

Azonban ezt követõne öt éven belül négyszer tudtak csúcsra érni Angliában, négy éven belül pedig háromszor a Bajnokok Ligája döntõjéig is eljutottak.

 

Ez az egykoron a West Hamnél nevelkedett Ferdinand szerint olyan idõszak, amelyre szinte minden United szurkoló szivesen emlékszik vissza.

 

"Talán az emberek úgy tekintenek vissza erre az idõszakra, mint egy aranykorszakra"  - tette hozzá.

 

"Egyértelmû, hogy a klub történetének egyik legsikeresebb korszakáról van szó. Nagyszerû, hogy részese lehettem ennek, hiszen annak az emléke, hogy nem nyerünk semmit, borzasztó."

 

"Elsõ itt töltött szezonomban bajnokok lettünk, de aztán három olyan év következett, amikor ez nem sikerült."

 

"Itt olyan a hangulat egy vesztes mérkõzés után, mint egy hullaházban. Ez nagyon depresszióssá teszi az embert. Még a boltokba se akarsz elmenni. Végig csalódottságot látsz, akárhova mész."

 

"Ha sikeres akarsz lenni, emlékezned kell ezekre ezekre az érzésekre, és remélni, hogy soha nem éled át újra."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!