Szingapúri tõzsdei terjeszkedést tervez a United

Egyes hírek szerint a Manchester United készen áll arra, hogy a klub részvényeinek egy részét eladják Szingapúrban, hogy rendezni tudják a klub nagy mennyiségû adósságállományát, és hogy tovább terjeszkedjenek Ázsiában.


A Premier League bajnoki címvédõjének jelen pillanatban több mint 500 millió fontnyi felhalmozott adóssága van, amelyet reményeik szerint csökkenteni tudnának, ha bevezetnék a klub részvényeit a Szingapúri Értéktõzsdére (SSE).

 

A klub már kezdeményezte, hogy megkaphassák az úgynevezett IPO-t (Initial Public Offering), amely zárt cégek számára a részvények nyilvános forgalombahozatalát jelenti, és ha ezt sikerül megkapniuk, akkor akár már 2011-ben megjelenhetnének a klub részvényei.

 

Az elfogadtatási eljárás körülbelül 1-4 hónapot vehet igénybe, amelyet követõen két hetes adminisztrációs folyamat is következik még, tehát a United részvényeinek piacralépése csak a negyedik üzleti negyedévben van lehetõség.

 

 

A klub jelenleg közel 192 millió szurkolóval rendelkezik az ázsiai térségben, amely több mint a fele a világszerte közel 333 millió United szimpatizánsnak, így a szingapúri tõzsdei bejegyeztetés egyben a klub kereskedelmi és reklámértékének növekedését, illetve a szurkolói bázis további növekedését vonhatná maga után.

 

A nyugati gazdaságokban tapasztalat recesszióval szemben az ázsiai piacok folyamatosan növekednek, és hamar kilábaltak az egész világot súlyosan sújtó válságból.

 

Egyelõre még nem ismert, hogy a klub részvényeinek hány százalékát tervezi a tõzsdére vinni a Vörös Ördögöket tulajdonló Glazer család, azonban egyes információk szerint 400 és 600 millió font közötti összegre szeretnének belõle szert tenni. 

 

Hivatalos megerõsítés errõl az akcióról a Manchester United részérõl még nem érkezett.

 

Bõvebben és részletesebben a ManUtdFanatics.hu pénzügyi bloggerétõl, nistelrooytól olvashattok errõl az ügyrõl ebben a posztjában!


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!