Manchester United 3-0 Tottenham Hotspur

Második félidei remek játékával gyõzte le a United a Tottenham csapatát.


Hétfõ este, a második forduló zárásaként a Manchester United azt a Tottenham Hotspurst fogadta, mely az elsõ fordulóban nem lépett pályára.

A United idei elsõ hazai összecsapására a De Gea - Smalling, Jones, Evans, Evra - Nani, Anderson, Cleverley, Young - Rooney, Welbeck kezdõcsapattal lépett pályára, míg a padon Lindegaard, Fabio, Berbatov, Hernandez, Giggs, Park és Carrick foglaltak helyet.

A Tottenhamnél Friedel a kapuban, míg Walker, Dawson, Kaboul, Assou-Ekotto - Lennon, Kranjcar, Livermore, Bale - Van der Vaart - Defoe mezõnyjátékosok próbálták megállítani a Vörös Ördögöket.

A hazaiak már az elsõ percben rohamozni kezdtek. Young lõtt bal szélrõl középre, ám Welbeck elõl mentett Dawson, a kipattanó labdát Rooney visszaívelte a kapu elé, de labdája magas volt Naninak.

A következõ percben felcserélõdött a szerep, Nani ívelt középre, Rooney fejelhetett, de közelrõl Friedel kezei közé bólintott.

A 8. percben megszerezhette volna a vezetést a United. Young rohamozott, majd passzolt a középen felfutó Cleverleyhez, aki takarásból a védõje mellett elcsavarta a labdát, ám Friedel nagy védéssel szögletre tolta a lövést.

Az elsõ negyed óra végéig kellett várni az elsõ vendég próbálkozásra, ekkor Van der Vaart lövése pattant szögletre Evansrõl. A megítélt pontrúgást követõen Dawson fejelt, de fejese a kapu fölé szállt.

Ezután a két bal szélsõ próbálkozott, elõbb Young lõtt kisodródott helyzetbõl, amit Friedel fogott könnyen, majd Bale lövésénél is hasonlóan tett a spanyol de Gea.

A 28. percben a meccs talán eddigi legnagyobb helyzetét láthatta a közönség. Rooney ívelt középre a tizenhatos elõterébõl, Young nagyon okosan a hosszú felsõbe akart fejelni, de a játékszer bár alig, de a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Az elsõ félidõ utolsó harmadában a Spurs kezdte átvenni az irányítást és ahogyan Bale korábban lenyilatkozta, a fiatal United kapus lett a célpontjuk. A walesi szélsõ mellett Kranjcar, van der Vaart és Defoe is átlövéssel próbálkoztak, de lövéseik vagy mellé mentek, vagy de Gea könnyen fogta.

Az igazi átütõerõ mindkét csapatból hiányzott, bár a Spursnek több helyzete volt, a United elõtt adódtak nagyobb lehetõségek.

A félidõben Harry Redknapp változtatást eszközölt csapatán, a fiatal Walker helyett Corluka lépett pályára, hogy az agilisan játszó Ashley Youngot próbálja megállítani.

Ám alig telt el három perc a második játékrészbõl, az angol szélsõ lõhetett kapura, ám Friedel nagyot védve menteni tudott.

A túlsó kaput Defoe és Bale ismét megpróbálta bevenni, de lvéseiket könnyedén hárította de Gea.

Az 54. percben két hatalmas United helyzet is kimaradt, elõbb egy Rooney-Anderson összjáték után lõtt a brazil kapura, de az amerikai veterán hálóõrrõl kipattant a labda, amit Rooney azonnal visszalõtt, de Friedel ismét mentett.

Alig pár perccel késõbb egy Nani beadást csúsztatott meg Welbeck Young elé, aki kapásból 14 méterrõl tüzelt, de kapu fölé szállt a labda.

A United láthatóan nagyobb fokozatba kapcsolt, sokkal pontosabban játszottak, mint az elsõ játékrészben, aminek meg is lett az eredménye. A 61. percben Cleverley tette ki Smallingnak a labdát a jobb szélre, aki vissza is passzolt társának. Cleverley minden állítgatás nélkül zseniálisan csavart a kapu elé, Welbeck pedig 6 méterrõl a kapu jobb felébe fejelt, ezzel 1-0 Evráéknak.

 


Rooney pillanatai következtek a 65. perc környékén. Elõbb egy megítélt szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkáról csavart a rövidre, ami után Friedel hatalmasat védett, majd a következõ percben 27 méterrõl próbálkozott az angol, de lövése nem talált kaput.

A hazaiak sorra alakították ki helyzeteiket, de Welbeck két méterrõl nem tudta második gólját megszerezni, majd Evans lövését is blokkolta a Spurs portás.

De a 76. percben megtört a jég ismét. Ekkor Young futott el a szélen, passzolt Rooneyhoz, aki továbbította a labdát Andersonnak, majd Welbeckhez került, aki gyönyörûen sarkalta vissza a játékszert üres területre, az érkezõ Anderson pedig kilõtte a kapu jobb sarkát, ezzel a remek akcióval 2-0 a Unitednek.

 


Két perccel késõbb majdnem növelte elõnyét Sir Alex csapata. Welbeck ugratta ki Nanit, a portugál azonban nem tudta mit tegyen hirtelen és Friedel a kapujából kifutva magához kaparintotta a játékszert.

Fordult a Spurs, majdnem szépítettek is. Corluka ívelt kapu elé, Bale ugrott fel a labdáért, de Gea rosszul jött ki, nem tudta megszerezni, Defoe lõhetett közelrõl, de pechére csak kapufát talált el.

Egészen a 81. percig várt Ferguson a cserékkel, ekkora Welbeck, Young és Cleverley helyére Park, Hernandez és Giggs érkeztek.

Alig volt hátra 5-6 perc a találkozóból, amikor Nani ragyogóan lõtt kapu elé, ám az érkezõ Rooney 3 méterrõl fölé bombázott.

A 87. percben jött a kegyelemdöfés. Giggs tört be a tizenhatosra, az álló védõk között Rooney fejére varázsolta a labdát, aki hat méterrõl nem hibázott és gólt fejelt, ezzel beállítva a 3-0-ás végeredményt.

 


Második félidei játéka alapján a Manchester megérdemelten gyõzött.

 

 

Manchester  United 3-0 Tottenham Hotspur

Old Trafford, 75498 nézõ

Vezette: Lee Probert

 

 

Manchester United: De Gea - Smalling, Jones, Evans, Evra - Nani, Anderson, Cleverley(Giggs 81.), Young(Park 81.) - Welbeck(Hernandez 81.), Rooney
Nem használt cserék: Lindegaard, Fabio, Carrick, Berbatov

 

Tottenham: Friedel - Walker(Corluka 46.), Dawson, Kaboul, Assou-Ekotto - Lennon, Kranjcar(Huddlestone 75.), Livermore(Pavlyuchenko 75.), Bale - Van der Vaart - Defoe
Nem használt cserék: Gomes, Bassong, Jenas, Townsend

 

Gólszerzõk: Welbeck 61', Anderson 76', Rooney 87'

 

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Anderson

 

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!