Fergie a fiatalokat dicséri

Sir Alex nagy problémának nevezte a helyzetet, ami a fiatalok remek teljesítménye miatt alakult ki a csapaton belül.


A Tottenham felett aratott 3-0 után a Fõnök arról beszélt, a fiatalok - Tom Cleverley, Danny Welbeck, Phil Jones - ismételt szerepeltetésük alkalmával bizonyították tehetségüket. A tegnap estén pályara küldött kezdõ tizenegy Sir Alex második legfiatalabb csapata volt  a Premier League 1992-es kezdete óta.

"Örülök ennek, mert mint mondtuk, hiszünk a fiatal játékosokban" - kezdte Ferguson. "Ez az, amirõl ez a klub szól és azt hiszem, a szurkolóink jobban értékelik azt, ha valakiben meglátod a képességeket. Mindig biztosak voltunk a fiatal játékosok pályára küldésében. De ez a csoport olyan fantasztikus képességekkel rendelkezik, ami arra késztet, õket küldjem pályára."

Welbeck képessége, ahogyan a levegõben is tud játszani végül megtörte a Spurs védelmét,melyet követõen még két gólt láthatott az Old Trafford közönsége.

"Igazán gyors játék volt az elsõ félidõben, a Tottenham sokat tartotta a labdát, de nálunk is volt azért. A második félidõben aztán levettük õket és egy igazán fantasztikus teljesítménnyel álltunk elõ."

 


Az elsõ és a második félidõ közötti különbséget Danny Welbeck pozícionálása jelentette: "Az elsõ félidõben Danny nem közép csatárt játszott. Túl sokat volt a középpályán, õ is és Wayne is. A szünetben azt hangoztattuk, sokkal inkább van szükségünk elõrébb rá, ahol jobban tud helyzetbe kerülni. A második félidõben sokkal jobbak voltak így, ez jelentette a különbséget."

Welbeck mellett már Javier Hernandez is bevethetõ, aki a padról beállva korábban tért vissza a vártnál. Sir Alex számára dilemma lehet a következõ mérkõzésekre is - kezdve az Arsenal ellen - hogy kiket szerepeltessen a csapatban.

"Ha megnézzük Dimitar Berbatov, Michael Owen, Chicharito és Wayne Rooney mind másban jobbak. De ez nem probléma, mert a csapat számára mindig a legjobb megoldást kell választani. Borzasztó helyzet, hogy Chicharito viszatért. Mit tegyünk most? Nagy probléma lesz ez számomra."

Ferguson a védelemben is hasonló problémával küzdhet amint Rio Ferdinand és Nemanja Vidic visszatérnek, hiszen Phil Jones és Chris Smalling is nagyon jó formában vannak.

"Phil elõzõ szezonban fantasztikusan játszott a Blackburnben. Már novemberben nézegettük remélve, hogy januárban meg tudjuk szerezni. Nem jött össze, de készek voltunk várni. Láthattad ma, mennyire fantasztikus fiatal játékos is õ. Chris csodálatos tavalyi szezont futott nálunk. Egyre inkább felnõ és olyan nagyszerû munkát végez a jobb bekk poszton, mintha egész életében ott játszott volna."

"Minden játékos jól teljesített ma este. David de Gea magabiztos volt leszámítva a végén egy labdát, aminél kissé laza lett. De igazán egyiküket sem lehet kritizálni, mert csapatként nagyon jól játszottak. Nagyon elégedettek vagyunk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!