Smalling elõnyt kovácsolna idegen posztjából

Érdekes csata szemtanúi lehettünk hétfõn este az Old Traffordon, ugyanis két olyan játékos csapott össze, akik közül az egyiket az angol válogatott szövetségi-kapitánya a 'világ legjobbjaként' emlegetett, míg a másik még nem kapott behívót..


Természetesen ez nem hangzik fair összevetésnek. És nem is volt az. Chris Smalling, a Manchester United fiatal védõje, aki éppenhogy csak belekóstolhatott a válogatottbeli futball ízébe (U-21-es szinten, amelyben többet már nem vehet részt) levette a pályáról a tavaly a PFA (Profi Játékosok Szövetsége) Év Játékosának válaszott Gareth Bale-t a pályáról.

 

Ez azonban valószínûleg sok Vörös Ördög szimpatizánst egyáltalán nem lepett meg, ugyanis õk már régóta látták, hogy az egykori Maidstone és Fulham játékos az egyik legnagyobb ígérete az angol futballnak, amelyet az elmúlt 12 hónapban rendre bizonyított is. Emellett már azt is láthatták tõle, hogy képes bármely klasszis támadót megállítani, ha úgy hozza a sors.

 

Ennek ellenére Smalling továbbra is felnõtt válogatottbeli behívójára vár. Pár héttel ezelõtt, egy fantasztikusan sikerült Manchester City elleni Community Shield döntõt követõen a fiatal védõ búcsút inthetett és sok szerencsét kívánhatott csapattársainak, Wayne Rooneynak, Michael Carricknek, Danny Welbecknek, Rio Ferdinandnak, és Tom Cleverleynek, akik elhagyván a Wembley gyepét azonnal csatlakoztak Fabio Capello 25 fõs válogatott keretéhez. Aho nem jutott hely Smallingnak.

 

"Ajándékként tekintenék az angol válogatott behívóra" - kezdte Smalling vállrándítva.

 

"Mostantól már nem játszhatok az U-21-es válogatottban, de remélhetõleg a jövõben - egy éven belül, vagy egy kicsit késõbb - megszerezhetem elsõ válogatottságomat. Ettõl a pillanattól kezdve azonban csak arra koncentrálok, hogy megszilárdítsam a helyem a Manchester United kezdõcsapatában. Ha ez sikerül, akkor már sokkal könnyebb lesz bekerülnöm az angol válogatottba."

 

 

Smalling legutóbbi mérkõzéseken nyújtott teljesítményei semmivel sem maradtak el a tõle megszokott szinte hibátlan produkcióktól, annak ellenére, hogy számára szokatlan poszton kellett bizonyítania. A klasszikus középhátvédnek számító Smalling ugyanis kénytelen volt a jobb bekk posztján szerepelni a Vörös Ördögök idei elsõ három tétmérkõzésén.

 

"Remek munkát végzett" - mondta róla Sir Alex Ferguson a Tottenham elleni tegnapi mérkõzést követõen.

 

"Azt hihetné az ember, hogy egész életében ezen a poszton játszott."

 

A 21 éves játékos tényleg otthonosan mozgott a védelem szélén, magabiztosan hozta fel a labdákat, és gyakran kapcsolódott be a támadásokba, megsokszorozva ezzel szokásos futómennyiségét, amelyet középhátvédként szokott teljesíteni.

 

"Hát, ez egészen más" - tette hozzá jobb bekkként szerzett tapasztalatairól szólva.

 

"Még sok tanulni valóm van, de minden tõlem telhetõt megteszek."

 

"Remélhetõleg ezzel plusz tudást tudok magamra szedni, így amikor visszekerülök a középhátvéd posztjára, ahol igazán szeretnék játszani, akkor már tudni fogom, hogy milyen problémákkal kell megküzdenie egy jobb szélsõ hátvédnek, ez pedig segíteni fogja a fejlõdésemet."

 

Tehát Smalling egyértelmûen kifejezte, hogy a középhátvéd poszt az, ahol szeretne minél több mérkõzést játszani, és túlszárnyalni az elõzõ, debütáló szezonjában maga mögött hagyott 33 mérkõzést.

 

"Szeretnék több mérkõzésen játszani, mint tavaly. Elsõ évemben sokszor jutottam szerephez, de remélhetõleg még több lehetõségem lesz, és elkezdhetem megszilárdítani a helyemet a kezdõcsapatban."

 

"Lesznek olyanok ebben a szezonban is, akik megsérülnek, vagy formahanyatlásuk lesz, és szerintem csak rajtunk fiatalokon múlik, hogy a helyükbe tudunk-e lépni. Ha ez sikerül, akkor remélhetõleg a menedzser nem amellett dönt, hogy téged vesz ki a csapatból."

 

"Sokat számít az önbizalmam szempontjából, hogy ennyi mérkõzésen pályán lehetek. Itt mindig hatalmas nyomás van a játékosok vállán, hiszen mindig csak a gyõzelem elfogadható, és szerintem a fiatal játékosok, köztük én is, csak jobbak lehetünk ettõl."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!