Welbeck álomvilágban miután rivaldafénybe került

Danny Welbeck, a Manchester United manchesteri születésû támadója elmondása szerint álomvilágban él, mióta hétfõn megkezdte a gólgyártást a felnõtt csapatban a Tottenham elleni bajnokin.


"Nincs annál jobb érzés egy manchesteri gyereknek, mint gólt szerezni a Unitedben" - kezdte a 20 éves, Longsightban, Manchester egyik külvárosi részén felnövõ nyurga csatár a Tottenham 3-0-s legyõzését követõen.

 

A Vörös Ördögök akadémiai csapatának ranglétráját végigjáró játékos igazi vezére volt a United újraformálódó fiatal kezdõcsapatának, és õ kezdte meg a gólgyártást is a londoniak ellen, amelyet egy sarokkal adott gólpassz követett a második, Anderson által szerzett gól elõtt.

 

Welbeck, és másik az akadémián vele nevelkedett csapattársa, Cleverley már a szezon legelejétõl fogva erõteljesen bejelentkezett a stabil kezdõcsapatbeli tagságért.

 

"Lassan már 10 éve, hogy együtt kezdtünk el játszani, még az akadémián. Számunkra az, hogy mindketten az akadémián nevelkedve egészen a Manchester United felnõtt csapatának kezdõjéig verekedtük magunkat, hatalmas siker" - tette hozzá.

 

"Nagyon hálásak vagyunk minden edzõnknek, aki segített minket az akadémiai rendszerben. Soha nem felejtjük el õket, és mindig nagyon hálásak leszünk nekik."

 

"Rengeteg önbizalmat ad nekünk, amikor a menedzser a kezdõcsapatba jelöl minket. De tudjuk, hogy remek kerete van a csapatnak. Keveredik az fiatalság és a tapasztalat egyben."

 

"Amikor eljön a kezdõcsapat kiválasztásának ideje, bárkire is essen a választás, biztosan teljesítménye legjavát fogja nyújtani. Tom és Én megmutattuk, hogy képesek vagyunk keményen dolgozni a csapatért, akármikor számításba vesznek. Ezt minél többször szeretnénk bizonyítani."

 

 

A Manchester United csapatából a tavalyi szezont elkezdõk közül három tapasztalt vén róka is szögre akasztotta stoplisát, hiszen Gary Neville még év közben, Paul Scholes és Edwin van der Sar pedig az elvesztett Bajnokok Ligája döntõt követõen intett búcsút sikeres karrierük helyszínének.

 

Azonban az õ elvesztésükkel járó tapasztalatlanabbá válás a csapat öltözõjébe frissességet hozott, amely sok, eddig a kezdõcsapatban betonbiztos hellyel rendelkezõ sztárjátékos esetében veszélyeket rejt magában.

 

A csapat skót menedzsere, Sir Alex Ferguson is figyelmeztette idõsebb játékosait, legyenek türelmesek, mielõtt ölre menõ harcba kezdenek a csapathoz kerülõ új fiúkkal.

 

"A fiatalok vitalitást, életerõt hoztak a csapatba" - kezdte.

 

"A felkészülési idõszakban nyújtott teljesítményükben, illetve edzésmunkájukban benne volt, hogy a csapatba kell õket raknom. Nem volt más választásom. Természetesen az olyan játékosok, mint Ryan Giggs, vagy Ji-Sung Park is ugyanolyan jól tudnák elvégezni a feladatukat. Õk azonban majd a megfelelõ idõben elõtérbe kerülnek."

 

"Rengeteg mérkõzést játszottak a fiatalok az Amerikai Egyesült Államokban. Játszottak a Community Shielden is. Múlt héten is. Remekelünk velük."

 

"Ez a klub mindig is hitt a fiatal játékosokban. Az õ csoportjukban nagy potenciál van ahhoz, hogy nagyon messzire jussanak az évek során. Ez nagyon bíztató. Mindenkit lelkesedéssel tölt el. Ezáltal nagyot álmodhatunk, és megvan a reményünk, hogy még jobbak legyünk."

 

Manchester Evening News

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!