Bajnokok Ligája sorsolás elõtt

A mai napon sorsolnak a Bajnokok Ligájában, a 17:45-tõl kezdõdõ program során eldõl, milyen csoportokban kezdik/folytatják a csapatok a küzdelmeket Európa legrangosabb sorozatában.


Kezdjük azonnal a kalapok beosztásával. Minden egyes kalapból egy csapat kerülhet egy adott csoportba, tehát azonos kalapban szereplõ csapatok nem kerülhetnek össze most.

1.kalap:
Barcelona, MANCHESTER UNITED, Chelsea, Arsenal, Bayern München, Real Madrid, Porto, Internazionale

2.kalap:
AC Milan, Lyon, Sahtar Doneck, Valencia, Benfica, Villarreal, CSZKA Moszkva, Marseille

3.kalap:
Zenit, Ajax, Bayer Leverkusen, Olympiakosz, Manchester City, Lille, Basel, BATE Boriszov

4.kalap:
Borussia Dortmund, Napoli, Dinamo Zagreb, APOEL, Trabzonspor, Genk, Viktoria Plzen, Otelul Galati


Az elsõ kalapból tehát a United nem kaphat ellenfelet.

A 2-4.kalapból kerülnek ki a Vörös Ördögök ellenfelei az õsszel kezdõdõ csoportkörre.

A kettes számú kalapból mindenképp nagyon nehéz ellenfélt kaphat a United. Az AC Milant nem kell bemutatni senkinek, a kalap legerõsebb csapata az olasz bajnok. A United mérlege kiegyenlített ellenük, öt gyõzelem és öt vereség a tíz találkozó során. Legutóbb viszonylag könnyedén túllépett Sir Alex csapata rajtuk, de a Milan ellen bármi megtörténhet.

Tavaly a Marseille volt az egyik akadály, melyen túl kellett jutniuk a Vörös Ördögöknek, végül sikerült is, bár a párharc egyáltalán nem volt könnyû. A Lyon ellen még nem kapott ki a csapat, így a francia csapat talán még jó ellenfélnek is mondható. A Villareal ellen sem kapott ki még a United, bár gyõzni sem volt képes. Négy párharcukból négy gól nélküli döntetlennel zárult. A Moszkva-Donyeck kettõs közül bármelyik kellemetlen ellenfél lehet, sosem élvezetes ex-szovjet csapatok ellen pályára lépni, fõleg idegenben. A Benfica ellen remek mérleggel bír a Manchester, és a portugál klubok ellen jól is megy a csapatnak. A Valenciát tavaly megkapta a United a csoportjába, a spanyolok a két meccsen egy pontra voltak képesek csupán.  Ebbõl a kalapból a Milant jó lenne elkerülni, de ha õket kapná a United, õket is meg kell elõzni.

A hármas kalapból csak 7 csapat közül kerülhet ki az ellenfél, ugyanis angol csapatot nem kaphat a United, így a Manchester City semmiképp nem kerül össze a BL ezen szakaszában a városi riválisával. A 4. kalapból bárkit összesorsolhatnak a csapattal, de talán a német bajnok Borussia Dortmundot egyik csapat sem szeretné onnan, hiszen kimagaslik a négyes kalapból.

Hogy mi lenne ideális a United számára, nem tudjuk. De egy Manchester United, Milan, Zenit, Dortmund csoport nagyon kemény küzdelmeket jelentene, óriási harc lenne a két továbbjutó helyekért, bár a United ebben is magasan esélyesnek számítana. Viszont ha lehetne könnyebb csoportnak szurkolni, akkor inkább választanánk egy United, Lyon, Basel, Genk négyest. Ma minden kiderül!


A Bajnokok Ligája szeptember közepén kezdõdik a United számára:

1. forduló: szeptember 13-14.
2. forduló: szeptember 27-28.
3. forduló: október 18-19.
4. forduló: november 1-2.
5. forduló: november 22-23.
6. forduló: december 6-7.

Ezt követõen december 16-án sorsolnak ismét, ahol a csoportok elsõ és második helyezettjei kerülnek össze az egyenes kieséses szakaszra.
 
Nyolcaddöntõ: 2012. február 14-15. és  21-22. (elsõ mérkõzések), március 6-7., 13-14. (visszavágók)
Negyeddöntõ: 2012. március 27-28. (elsõ mérkõzések) és április 3-4. (visszavágók)
Elõdöntõ: 2012. április 17-18. (elsõ mérkõzések) és 2012. április 24–25. (visszavágók)
Döntõ: 2012. május 19., Allianz Aréna, München 

 

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!