Ferguson megérti Nasri eladását

Sir Alex Ferguson meg tudja érteni, amiért az Arsenal eladta a héten Samir Nasrit a Man Citynek még akkor is, hogy ezzel második, kulcsfontosságú középpályását vesztette el a londoni csapat épp a United elleni rangadó elõtt.


A United menedzsere szerint Arsene Wenger ésszerû döntést hozott, hogy elengedte Samir Nasrit ezzel pénzt kapva érte és nem várta meg azt, hogy a következõ nyáron ingyen távozzon szerzõdése lejártával a francia. Azt mondta, a kluboknak gondos lépéseket kell tenniük a modern világban, amikor a játékosok kezében van a hatalom.

"Manapság már nehéz, mert ha egy játékos szerzõdésének utolsó két évébe lép, problémád lesz" - mondta Fergie.

"Mikor két éve van hátra, megpróbálod rábeszélni a hosszabbításra. De ha õ nem akarja ezt és belép az utolsó évébe [a meglévõ szerzõdésének], szinte elkerülhetetlen problémát okoz."

"Egy hajóban evezünk és a Unitednél is voltak hasonló problémák, amikor egy játékos utolsó évébe lépett."

"Akkor kell aktívnak lenned, még mielõtt ebbe a periódusba lépnének a játékosok és hosszú távú szerzõdéseket kell köss!"

"Ha mégis eljutsz a végsõ részig, meg kell tudnod tenni azt, amit Arsene tett a közelmúltban Nasrival - megtartod még egy évig, vagy kihasználod, hogy egy évvel korábban még pénzt kapsz érte. Tehát szerintem Arsene ésszerûen járt el ez ügyben, mert ha egy játékos nem akar veled hosszabbítani, miért dobnál ki pénzt feleslegesen?"

 


Amikor a United legutóbb egy csúcsformában lévõ játékosát értékesítette - Cristiano Ronaldot - különleges körülmények játszottak akkor Sir Alex szerint. Nem csak világrekordnak számító átigazolási díjat kapott, de a portugál válogatott játékos régóta dédelgetett álma volt, hogy a Real Madridhoz csatlakozzon.

"Cristianonak két éve volt hátra azt hiszem, amikor elengedtük õt" - folytatta Ferguson. "Hat évig volt nálunk és a kérdés csak az, milyen sokáig tarthatsz meg európai játékosokak."

"Szeretjük az gondolni, örökre itt maradnának és néhányan így is tesznek. De Cristiano álma mindig is az volt, hogy a Real Madridban játszon. Az álma azon részét teljesítette, hogy hat évig a Unitedet erõsítette, de a Real Madridnál is meg akarta tenni ugyanezt. Megértettem ezt, mert fantasztikusan profi volt."

"Bár már az elõzõ évben is nagyon a Realhoz akart menni, ez nem akadályozta meg abban, hogy top játékossá váljon. Minden tökéletes volt a sráccal, egészen a cipõfüzõjéig mindene professzionális volt."

"Ilyenkor elõre kell tervezned. Elõre tekintettünk, így lett Nani. A legjobban kell felkészülj az elkerülhetetlenre és meg kell gyõzõdj arról, rendelkezel annyi és olyan játékossal, akik kompenzálják a veszteséget."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!