Manchester United 8-2 Arsenal

Átgázolt a United a tartalékos Ágyúsokon!


A Premier League 3. fordulójának utolsó találkozója igazi gólzáporos, nyílt támadó focival megfûszerezett rangadót hozott.

Bár egyik csapat sem a legerõsebb felállásával lépett pályára, ezt a londoniak érezték meg sokkal inkább, akiken sokszor robogott át a United.

A csapatok:

Manchester United: De Gea - Smalling, Jones, Evans, Evra - Nani, Cleverley, Anderson, Young - Rooney, Welbeck
Cserék: Lindegaard, Ferdinand, Berbatov, Giggs, Park, Hernandez, Fabio

Arsenal: Szczesny - Jenkinson, Koscielny, Djourou, Traore - Ramsey, Coquelin - Walcott, Rosicky, Arshavin - Van Persie
Cserék: Fabianski, Oxlade-Chamberlain, Chamakh, Lansbury, Miquel, Ozyakup, Sunu

Elképesztõ mennyiségû helyzet és kaput eltaláló lövés jellemezte a találkozót, mely tíz gólt hozott.

Az elsõre 22 percet kellett várni, amikor Anderson nagyon elegánsan emelte be a labdát a londoni védelem mögé, ahol a kiugró Welbeck kicsit harcolt a játékszerért, majd közelrõl fejelt a kapuba, 1-0 a hazaiaknak.

Négy percre rá egyenlíthetett volna az Arsenal. Walcottot ugratták ki a Vörös Ördögök tizenhatosán belül, Evans követte a szélsõt, aki érdekes körülmények között hullott a gyepre. Érthetetlen, miért ítélt Howard Webb büntetõt, hiszen a visszajátszáson is látszott, a United 6-osa semmit nem csinált Walcottal. Ám talán a sors keze, a büntetõt rúgó van Persie nem élete lövését hajtotta végre, a tizenegyest de Gea kivédte.

Fordult a United, büntetett a United. Egy bal oldali beívelést tisztázott a vendég védelem, Young gyûjtötte be a labdát, egy csel után pedig 20 méterrõl, nagy erõvel a bal felsõ sarokba csavart, 2-0 Evráéknak!

 


Az elsõ 30 percet követõen de Gea megmutatta, képes bravúrokra. Elõbb egy távoli lövést hárított remekül, a kipattanóra lecsapó Arsenal támadó közelrõl gólt akart szerezni, de a spanyol kapus ezt is hárította.

A 40. percben Cleverley adott egy 40 méteres passzt Youngnak, aki kilépett a védõje mellõl, ám Jenkinson lerántotta õt. Szabadrúgás az Arsenal 16-osának elõterébõl. Rooney-Young kombinációt követõen Wayne csavart a rövid felsõbe, 3-0 immár.

 

A félidõ utolsó percében Walcott ugrott ki a védelem közül, majd közelrõl lõtt a kapuba de Gea lábai között, ezzel szépítve 3-1-re az eredményt.

A szünet elõtti eseményekhez tartozik még, hogy Danny Welbeck egy sprintet követõen combizmához kapott és le kellett cserélni, helyére Hernandez állt. A fiatal angol támadó így minden bizonnyal kihagyja a válogatott mérkõzést, hiszen várhatóan néhány hét pihenõ vár rá.

A második játékrészre Arsene Wengernek sikerült feltüzelnie csapatát, letámadták a hazaiakat és azonnal próbáltak labdákat szerezni. Azonban így is sorra alkotta a helyzeteit a United. Young lõtt 15-rõl a jobb alsó sarok felé, Szczecny nagyot védett, majd Nani elõtt adódott két hatalmas lehetõség, mindkettõt elkönnyelmûsködte a portugál.

A 60. percben Cleverley kényszerítõzött Hernandezzel, Tom a kapussal szembe került, de nagyon gyengén lõtt, maradt a 3-1.

De csak a 64. percig, ekkor Rooney és Young ugyanúgy végezték el a megítélt szabadrúgást, mint Rooney elsõ gólja elõtt, ám most a 150. United gólját megszerzõ Roo most a hosszú felsõt szemelte ki és immár 151. gólját is feljegyezhette, 4-1-re módosítva az eredményt.

 


Három perccel késõbb gólpasszt is adott Wayne, remekül ugratta ki Nanit, aki átemelte a kifutó kapust, így lett 5-1. A Man City ennyire nyert ma délután a Spurs otthonában, egybõl a riválisoknak címezve az eredményt. A United válaszolt is rá, ráadásul még több, mint 20 perc hátra volt a találkozóból.

A hetvenedik perc is igen mozgalmas volt, elõbb Rooney ívelt 23 méterrõl kapufára - elképesztõ gól lett volna - majd a perc végén Young passzol Parkhoz, aki a hosszút kilõve 6-1-re módosította az állást.

 


Négy percre rá Jones fejelt hátul rossz helyre, Jenkinson bólintott van Persie elé, aki közelrõl megszerezte cspata második gólját, 6-2.

A 77. perctõl tíz emberrel játszottak a vendégek. Hernandezt rántotta le Jenkinson saját tizenhatosa elõtt, amiért megkapta második sárga lapját is. Jellemzõ a mostani Arsenalra, még a mélységbõl is képesek még mélyebbre menni.

Öt perccel késõbb Walcott összehozott ismét egy büntetõt, de most a saját kapuja elõtt Evra buktatása után. A tizenegyest Rooney értékesítette, mesterhármasával már 7-2 és még nem volt vége.

Ugyanis a 91. percben Giggs a bal szögletzászló közelébõl passzolt vissza az érkezõ Youngnak, aki majdnem lemásolva elsõ gólját hatalmas gólt ragasztott ismét a bal felsõbe, ezzel állítva be a 8-2-es végeredményt.


Manchester United 8-2 Arsenal
Old Trafford, 75448 nézõ
Vezette: Howard Webb

Manchester United: de Gea - Smalling, Jones, Evans, Evra - Nani(Park 68.), Cleverley, Anderson(Giggs 68.), Young - Rooney, Welbeck(Hernandez 36.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Ferdinand, Berbatov, Fabio

Arsenal: Szczesny - Jenkinson, Koscielny, Djourou, Traore - Ramsey, Coquelin(Oxlade-Chamberlain 62.) - Walcott(Lansbury 84.), Rosicky, Arshavin - Van Persie(Chamakh 84.)
Nem használt cserék: Fabianski, Miquel, Ozyakup, Sunu

Sárga lap: Evans, Young illetve Jenkinson, Arshavin, Djourou

Kiállítva: Jenkinson

Gólszerzõk: Welbeck 22', Young 28', 90', Rooney 41', 64', 82'(11-es),  Nani 67', Park 70' illetve Walcott 45', van Persie 74'


A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Wayne Rooney


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!