Cleverley higgadt a gyors sikerek ellenére is

Tom Cleverley kijelentette, gyors berobbanása a Manchester United kezdõcsapatába nem változtatta meg.


Annak ellenére, hogy az elõzõ szezonban sikeres idõszakot töltött kölcsönben a Wigan Athleticnél, kevesen számítottak arra, hogy Tom Cleverley az idei szezonban mindegyik Premier League mérkõzésen kezdõként lép pályára a Manchester United felnõtt csapatában.

 

De akkor arról még nem is beszélhettünk, hogy a saját nevelésû játékost felfedezik az angol válogatott felnõtt kereténél is, pedig Fabio Capello szövetségi-kapitány meghívta a Hollandia elleni, végül elmaradt barátságos mérkõzésre, most pedig ismét meghívót postáztak a részére, hogy csatlakozzon a Wales és Bulgária ellen készülõ 25 fõs keretbe.

 

Ennek ellenére a 22 éves játékos visszautasítja, hogy elszállt volna az õt ért sikerektõl, illetve a szakértõi dicséretektõl, amelyekbõl valószínûleg nem lesz kevesebb azt követõen, hogy tevékeny részese volt az tegnapi, Arsenal elleni 8-2-es kivégzésnek az Old Trafford.

 

 

"Azt leszámítva, hogy a felkészülési idõszakban sokat fejlõdtem, ugyanaz a játékos és ugyanaz a fiú vagyok" - kezdte Cleverley.

 

"Csak azért, mert a Manchester United felnõtt csapatának kezdõjében játszok, még nem lettem hirtelen világklasszis futballista."

 

"Egy kicsit fura számomra, hogy az emberek rólam beszélnek, de fejben még ugyanaz a játékos vagyok, aki az elõzõ évben kölcsönben a Wigannél játszott."

 

"Az egyetlen egy különbség, hogy most már a Manchester United sikeréért harcolok."

 

Alig hogy észrevettük, Sir Alex Ferguson egy korához képest érett, és sokak szerint erején felül teljesítõ csapatot formált egy energiával és vibrálással teli fiatal gárdából.

 

Az Arsenal ellen nyújtott teljesítmény értékét sokan megkérdõjelezik, ám nem a United produkciója, sokkal inkább az Ágyúsok okán, akik a 19. század óta legsúlyosabb vereségüket szenvedték el.

 

Pedig a Manchester Unitednél történõ korszakváltásból eddig csak három mérkõzés telt csak el.

 

"Senki nem akar túlságosan elszállni az eddig elértektõl" - tette hozzá.

 

"De ez egy nagyon fiatal csapat, amelynek nagyon nagy öröm a részesének lenni."

 

"Néhány fiatal csapattársammal egyetemben még nem élhettem át milyen aranyérmesnek lenni a Premier Leagueben, de ez az a hely, ahol sokaknak megadatott már, hogy megtapasztalják ezt az érzést."

 

"Pár idõsebb játékos elhagyta a klubot a nyáron, de így is megvan a megfelelõ egyensúly a tapasztalat, és a fiatalság között."

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!