Rooney angol társait dicséri

A Manchester United angol kontingese kezdi nagyon jól megérteni egymást, amely döntõ jelentõségû lehet a válogatott szempontjából, állítja Wayne Rooney.


A bajnoki címvédõ házi gólkirálya az idõsebb játékosok közé tartozik a Vörös Ördögök Fabio Capello által behívott azon kvintettjébõl, akik a Háromoroszlánosok Bulgária és Wales elleni Eb-selejtezõjére készülõ 25 fõs keretbe kaptak meghívást. 

 

Így Ashley Young és a már-már szinte válogatott veteránnak számító Rooney mellett ott lesz az Old Traffordról Tom Cleverley, Chris Smalling és Phil Jones is a pénteki szófiai találkozón.

 

"Azt hiszem, hogy mindannyian nagyszerûen teljesítettek eddig" - lelkesedett Wazza.

 

"Természetesen azzal, hogy kezdõként léphettek pályára a Manchester United mindhárom eddigi bajnokiján, már nagy elismerésben részesültek, de nagyon jól is játszottak. Megérdemlik a helyüket a csapatban, és ezáltal nagyon jól döntést hozott a szövetségi-kapitány is, hogy behívta õket."

 

"Remek döntés volt behívni õket a keretbe, és biztos vagyok benne, hogy ha megkapják a lehetõséget, hogy akár kezdõként, akár csereként pályára lépjenek akármelyik mérkõzésen, nem okoznak csalódást."

 

"Szerintem ezek a játékosok nem okoztak csalódást az U-21-es Európa-bajnokságon, hiszen mindent megtettek a csapatért, ezt pedig a kapitány is felismerte, és így behívta õket. A mai edzésen mindenki láthatta, hogy még nem csináltunk túl sok mindent, mégis nagyon otthonosan mozogtak körülöttünk. Természetesen ismernek néhány játékost a keret tagjai közül, úgyhogy hamar beilleszkedtek. Remélhetõleg megkapják a maguk lehetõségét, és élni tudnak vele."

 

 

Külön személyenként is kiemelve Wayne Rooney arról beszélt, hogy ezek a játékosok könnyen kiérdemelhetik maguknak, hogy a jövõ évi ukrán-lengyel Európa-bajnokságon akár a kezdõcsapatban is helyet kaphatnak az angol válogatottban.

 

"Chris Smalling hihetetlenül jól teljesít a klubnál jobb bekk poszton már a szezon kezdete óta" - tette hozzá.

 

"Szerintem Phil Jones is tud ezen a poszton játszani. Mindketten képesek különbözõ posztokon is bizonyítani, és ez különösen igaz lehet a világeseményekre, úgyhogy ez nagyon fontos szempont lehet a szövetségi-kapitány választásakor."

 

"Ashley Young már játszott a legutóbbi pár válogatott meccsen, és remekelt. Amint a Unitedbe igazolt, szinte azonnal beilleszkedett, szerzett már gólokat is, és a gólpasszoknál is jeleskedik. Nagyon keményen dolgozik, ez az amit az emberek hajlamosak figyelmen kívül hagyni - nagyon odateszi magát a csapatért."

 

"Biztos vagyok benne, hogy ha megkapja a lehetõséget, akkor azt két kézzel megragadja, és nem engedi el."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!