Rooney támogatja De Geát

Wayne Rooney védelmébe vette a Manchester United új kapusát, a spanyol David de Geát, miután oly sokan kritizálták a folyamatos hibái miatt.


A spanyol U21-es hálóõrt 18 millió fontért vették a nyáron Edwin van der Sar helyére. De a Premier League-be történõ átmenete nem mondhatni zökkenõmentesnek.

Az elsõ két tétmérkõzésen - a City elleni Community Shield valamint a WBA elleni bajnoki - is hatalmas hibákat vétett, majd az Arsenal elleni, 8-2-re megnyert mérkõzésen Theo Walcott lövésénél sem volt éppen a helyzet magaslatán, de Rooney szerint a fiatal kapus edzéseken mutatott teljesítménye miatt képes lesz javulni.

"David egyértelmûen egy jó kapus" - mondta Wayne. "Mielõtt hozzánk igazolt volna, elõtte nem láttam õt sokat védeni, de valamit azonnal láttam benne, amint megjött. Nagyon hasonlít a játéka Edwinére. Ritkán lövi fel a labdát a csatároknak."

 


"Még nagyon fiatal és talán sokat kell még tanulnia, de keményen dolgozik és jól teljesít edzéseken."

A Unitednél nem elég a tehetség, kell mellé egy olyan mentális erõ, mely miatt annyira versenyképesek is a Vörös Ördögök. Ezt Rooney az új csapattársában is felfedezte.

"Erõs jellem. A Manchester City, majd a West Brom elleni találkozók után sem tûnt mesterkéltnek."

"A következõ nap jött edzésre és keményen dolgozott. Az utóbbi néhány meccsen nagyon jól teljesített és csak jobb lesz, ahogy egyre többet játszik."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!