Sir Alex megbánt egy régen kútba esett átigazolást

Miután a 2011-es nyári átigazolási idõszakot már magunk mögött hagytuk, Sir Alex Ferguson felelevenít egy történetet, amikor a 90-es évek korai szakaszában egy játékos kicsúszott a "karmai közül".


A skót menedzser még mindig bánja, hogy nem szerzõdtette az erõs testalkatú csatárt, Mick Harfordot, amikor idõlegesen felhagyott a Unitedtõl megszokott passzjátékkal, az Old Trafford rossz minõségû gyepe miatt. Harford (a képen sötétkékben) egy lehetetlent nem ismerõ középcsatár volt, aki korszaka egyik legkeményebb játékosa volt, és sokáig tartotta magát az a pletyka, hogy a Manchester United szivesen elcsábítaná a Derby Countytól.

 

"1991-ben azért vesztettük el a bajnokságot, mert a pályán talaja pocsék volt" - kezdte Sir Alex a múltidézést.

 

"Ezért akartam leigazolni Mick Harfordot."

 

"Játszani próbálni azon a talajon lehetetlen volt, és azt gondoltam, ha megszereznénk Micket, akkor neki elõre tudnánk játszani a labdát, a többit pedig majd õ középcsatárként elintézi. Hibáztunk. Le kellett volna igazolnunk."

 

 

Szerencsére az Old Trafford pályájának talaja mára tökéletes minõségû, amely lehetõvé teszi a Vörös Ördögök számára, hogy 'szabadon-folyó' játékukat játszák, amely Sir Alex Ferguson regnálásának egyik legszembetûnõbb jele. 

 

"Mára a pálya talaja fantasztikus" - tette hozzá.

 

"Tony Sinclair (fõ pályagondozó) remek munkát végez, és ebbõl mi is profitálni tudunk."

 

"A pályán állapotának rohamos javulása az egyik oka, hogy a mi játékunk is nagyban fejlõdni tudott. Manapság a játék sebességéhez nagyon jó pályákra van szükség."

 

Mick Harford késõbb edzõként a Manchester United alkalmazásában állt - a szerk.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!