Charlton: Rooney megdönti a rekordomat

Sir Bobby Charlton támogatja Wayne Rooneyt, hogy megdöntse az õ általa tartott legtöbb szerzett gól a United színeiben rekordját, és úgy hiszi, hogy az angol válogatott támadó Eric Cantona 2011-es verziója.


Rooney pontrúgásokból szerzett mesterhármasával az Arsenal ellen bekerült a Vörös Ördögök történetének top 10 legtöbb gólszerzõje közé.

 

A 25 éves játékos ezzel a teljesítményével kiérdemelte a Mérkõzés legjobbja címet is az Ágyúsok ellen, és az új Unitedben szerzett góljaival már 152 találatnál jár az Old Traffordon.

 

Pont egy mesterhármassal kezdte meg manchesteri karriere során a gólgyártást, amikor 2004-es nyári átigazolását követõen a Fenerbahce elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen mutatkozott be.

 

Azóta is hihetetlen sebességgel körözte le az góllövõk sorrendjében elõtte állókat, és mostanra a kilencedeik helyen áll az örökranglistán, olyanok mögött, mint Ryan Giggs, Mark Hughes, Joe Spence, George Best, Dennis Viollet, Jack Rowley, Denis Law és az elsõ helyezett Sir Bobby Charlton. 

 

Rooney az Arsenal ellen szerzett mesterhármasát követõen a 60-as évek sztárja, Charlton rekordjának megdöntését tûzte ki céljául, amihez még 98 gólra van szüksége.

 

"Wayne Rooneynak minden képessége megvan ahhoz, hogy még egy évtizedig a Manchester United klasszis játékosa legyen, úgyhogy képes lehet a rekord múltnak való átadására" - mondta Sir Bobby a Manchester Evening Newsnak.

 

"És ennek senki sem örülne jobban, mint én. Õ egy nagyszerû fickó, aki hallgat rám. Nagyon könnyû fele beszélgetni, mert hihetetlenül figyel az emberre. Ha néha mondok neki valamit, azt mindig megfogadja. Szereti megfogadni a tanácsokat, és átültetni a valóságba. Wayne egy egyedi játékos, aki kipróbál dolgokat, míg más játékosokra ez nem jellemzõ."

 

 

12 hónappal ezelõtt Wayne Rooney karriere válaszút elé érkezett Mind fizikailag, mind pedig mentálisan kaotikusnak tûnt a helyzete. Sokan mit sem sejtettek, de néhány belsõs az Old Traffordon tudni sejtette, hogy Wayne Rooney visszautasította a klub szerzõdéshosszabbítási ajánlatát. A pályán mutatott formája rejtélyesen pocsék volt. Irtózatosan szörnyû világbajnokságot zárt Angliában Dél-Afrikában és a Bayern München ellen még áprilisban elszenvedett bokasérülése még mindig hátráltatta a játékban.

 

Ehhez pedig hozzájöttek viharos magánéleti problémái is.

 

De aztán egyszerre minden jóra fordult, aláírta új, ötéves szerzõdését az Old Traffordon, elolaszlatva azokat a pletykákat, miszerint a városi rivális Cityhez igazol és a szezon második felére teljesen kicserélõdött.

 

Szerzõdéshosszabbításakor megkérdõjelezte a United ambíciót, ám a Vörös Ördögök vezetõsége három új játékos igazolásával és 50 millió font elköltésével válaszolt. Az újjáalakult bajnokcsapatot fiatal játékosok csapatbaállításával frissítette fel Sir Alex Ferguson.

 

Gary Neville, Edwin van der Sar, Paul Scholes, Owen Hargreaves, Wes Brown és John O'Shea távozásával Wayne Rooney is feljebb kapaszkodott rangidõsök sorában.

 

Charlton szerint pedig a rá nehezedõ nagyobb felelõsség egy új oldalát fogja megmutatni a klasszis csatárnak.

 

"Szerintem õ viszonyítási pont tud lenni minden körülötte lévõ fiatal játékos számára" - tette hozzá az egykori Aranylabdás.

 

"Amikor a David Beckham, Gary Neville, Nicky Butty és Paul Scholes nevével fémjelzett éra elkezdõdött, nekik ott volt Eric Cantona, akire felnézhettek. Sokat tanultak tõle. A csapatnak most hasonlóan akkorhoz, nagy mennyiségû fiatal játékosa van, és Wayne szerint a felelõsséggel rá nehezedõ új kihívásra remekül válaszolt, csakúgy, mint anno Eric tette azt."

 

"Amit Eric 1995-ben kihozott azokból a játékosokból, Wayne ugyanarra lehet képes most az új generáció tagjaival. Kivirágzott, mióta ezek a fiatalok veszik körül. Ez egy kétoldalú dolog, hiszen amíg a '92-es osztály felnézett Ericre, addig Eric játéka ettõl csak jobbá vált. Rooney esete ugyanez."

 

"Ebbõl mindkét fél profitálhat. A fiatal játékosok tanulhatnak Waynetõl, és õ is szert tehet valamire tõlük. Boldog, és úgy tûnik, hogy élvezi a nyakába szakadó felelõsséggel járó új szerepkört. Emlékszem, hogy az ifjúsági csapatunk edzõi évekkel ezelõtt állandóan errõl a fiatal fiúról beszéltek az Evertonban. Amikor a stábtagok csak róla tudnak beszélni, akkor nehéz nem emlékezni rá."

 

"Nagyon boldog voltam, hogy megszereztük. Az elõzõ szezonban nem aggódtam miatta, csak boldog voltam, hogy nálunk játszik, semmi más."

 


 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!