Smalling középen akar játszani

Az angol válogatottban pénteken bemutatkozó Chris Smalling hiszi, hogy jövõje középsõ hátvédként van, nem pedig a jobb bekk posztján.


Smalling most elõször kapott meghívást az angol válogatott felnõtt keretébe, és pénteken a Bulgária elleni gyõztes meccs alkalmával kezdõként be is mutatkozhatott egy számára igencsak idegen pozícióban - azonban jobb bekkként is tündökölt Szófiában.

 

Ebben a szezonban a 21 éves hórihorgas játékos az Old Traffordon is a védelem szélén kapott eddig helyet, miután Rafael sérülés miatt nem állhatott Sir Alex Ferguson rendelkezésére, de számára ez nem okoz, és parádés teljesítményekke rukkolt elõ a jobb oldalon.

 

Azonban Smalling továbbra is középhátvédként tartja magát számon, és jobban is szeret a védelem tengelyében játszani.

 

 

"Játszottam néhány mérkõzésen jobb szélsõ védõt, mint ahogy Phil Jones is, miután olyan játékosok távoztak arról a posztról, mint John O'Shea és Wes Brown" - kezdte Smalling.

 

"Az hogy a Unitedben, és most az angol válogatottban is ezen a poszton kell játszanom, ahhoz egyáltalán nem vagyok hozzászokva, és kissé nehéz is nekem. Még a tanulási fázisban vagyok ezt a pozíciót illetõen, de bárhol játszok, ahol szükség van rám."

 

"Képes vagyok ellátni a jobb bekk feladatát, de azt gondolom, hogy ez egy idõleges dolog. Ha Sir Alex azt mondja nekem, hogy legyek szélsõ védõ, akkor minden tõlem telhetõt megpróbálok azért, hogy a lehetõ legjobb produkciót nyújtsam, de azt gondolom, hogy én középsõ védõ vagyok."

 

"Szeretnék harcban lenni Rio Ferdinanddal és Nemanja Vidiccsel a helyükért, mert úgy érzem, hogy az az a poszt, ahol a legjobban tudok teljesíteni."

 

"Mindig is ebben a pozícióban játszottam. Remélhetõleg a jövõben klub, és válogatott szinten is itt fogok majd játszani."

 

Smalling elárulta, hogy sokkolta a tudat, hogy ilyen gyorsan a felnõtt angol válogatott keretében találta magát, miután három éve még egy ligán kívüli amatõr csapatban játszott.

 

"Nagyon gyorsan történtek a dolgok, és igazán még fel sem bírtam fogni õket" - tette hozzá.

 

"Nem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan bekerülök az angol válogatottba."

 

"Ebben a szezonban az volt a célom, hogy lehetõleg minél több mérkõzésen játszak a Unitedben, és majd esetleg ezzel kerüljek be."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!