Cleverley elégedett a formájával

Tom Cleverley kijelentette, a Manchester United kezdõcsapatában lépésrõl-lépésre akarja megszilárdítani a helyét.


A 22 éves középpályás azt követõen tûnt fel viharos sebességgel az Old Trafford "színpadán", hogy korábban kölcsönben a Leicesternél, a Watfordnál és a Wigannél bizonyított kölcsönben.

 

Sokan jósolták a szezont megelõzõen, hogy Cleverley a szezon egy pontján berobbanhat a Vörös Ördögöknél, án a Community Shielden csereként nyújtott lenyûgözõ produkciója óta a United eddigi három bajnokiján kezdõként lépett pályára.

 

"Mindig is az volt a célom, hogy bekerüljek a felnõtt csapat kezdõjébe, és ez mostanra sikerült. Talán egy kicsit gyorsabban sikerült, mint arra bárki számított volna, de továbbra is keményen kell dolgoznom, ha megakarom õrizni a helyemet" - kezdte Cleverley a United hivatalos honlapjának.

 

"Megértem, hogy rotáció van a keretben található játékosok között, de szeretnék annyi mérkõzésen játszani, amennyin csak lehet."

 

"Egy kicsit furcsa még, hogy az emberek rólam beszélnek, és a nevemet ott látom az újságok hasábjain, de fejben még ugyanaz a futballista vagyok, aki a tavalyi szezont kölcsönben a Wigannél töltötte. Az egyetlen egy különbség, hogy most már a Manchester United sikeréért hajtok."

 

"Nem érzek semmilyen extra nyomást a vállamon. Ugyanúgy jövök edzésre napról-napra, és ugyanúgy játékbe állok hétvégén, ha szükség van rám."

 

"Egyáltalán nem érzem úgy magam, mint aki elvégezte a dolgát. Továbbra is lelkes vagyok, és sokat szeretnék tanulni. Ha az emberek jó véleménnyel vannak rólam, az nagyszerû. Ez sokkal jobb, mintha kritizálnának! Annak ellenére, hogy már régóta a United kötelékébe tartozom, a felnõtt csapat öltözõje egy teljesen új terület számomra."

 

 

Azt követõen, hogy a Manchester United csapatát egész nyáron egy lapon említették Wesley Sneijderrel, és az õ megszerzésével, a manchesteri szurkolók egy csoportja egy olyan drapériát készítettek, amelyen a 'Kinek kell Wesley? Nekünk itt van Cleverley' felirat állt, és errõl maga az érintett úgy gondolkodik, hogy nagyon jó ilyeneket olvasni a szurkolóktól.

 

"Wesley Sneijder fantasztikus, de ha a szurkolók ezt gondolják, akkor valamit nagyon jól kell csinálnom. Nem vagyok manchesteri, de itt nõttem fel, és tudom, hogy mit jelent a klub a szurkolóknak. Ha így mögém állnak, az engem csak még jobb teljesítményre sarkall" - tette hozzá.

 

Azonban a tavaly visszavonult legendával, Paul Scholesszal való összehasonlítást nem lehet megúszni.

 

"Nem hiszem, hogy bárkit is Paul Scholeshoz lehetne hasonlítani. Nagyszerû játékos, egy egyéniség volt, pont olyan, amilyenné én is szeretnék válni. Szeretném letenni a névjegyemet a saját játékom által."

 

Cleverley elárulta, hogy maximálisan elégedett azzal, hogy a Manchester United három gyõzelemmel kezdte a Premier League idei szezonját, azonban szerinte ilyenkor ebbõl még nem igen lehet, és szabad távolabbi következtetéseket levonni.

 

"Senki nem szeretne túlságosan elszállni ezektõl az eredményektõl, de ez egy nagyon fiatal csapat, amelynek nagyon nagy öröm a részesének lenni."

 

"Emlékeztetnünk kell rá mindenkit, hogy még csak egy hónap telt el az idénybõl, és még messze van a vége. Néhányan közülünk még olyan fiatalok, hogy eddig még nem tapasztaltuk meg, milyen érzés megnyerni a Premier Leaguet, de szerencsére a többiek nagy tapasztalattal rendelkeznek ebben."

 

"Néhány idõsebb játékos elhagyta a klubot a nyáron, de még így is megfelelõ az eloszlás a fiatalok és a tapasztalt játékosok között. Emellett az, hogy mi fiatalabbak vagyunk, azt jelenti, hogy kevesebb erõnléti problémával kell szembenéznünk."

 

"Úgy tûnik, hogy nagyon jó irányba haladunk elõre, gördülékenyen megy minden."

 

"A csapat sokoldalúsága értelmében szinte mindenki képes akár egy sorral elõrébb is játszani, és a pályán is képesek vagyunk váltogatni a posztokat egymás között."

 

"Ezt biztos nagyon jó lehet nézni. A felkészülési-szezon során gyakorlatilag akkor szereztünk gólokat, amikor akartunk, a City ellen pedig hatalmas élmény volt játszani a Wembleyben, különösen úgy, hogy én is részese lehettem a második gól elõkészítésének."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!