Fergie érdeklõdött Maldini iránt

Sir Alex Ferguson egy olaszországi elõadásában elárulta, elrettentették attól, hogy a Manchester United kísérletet tegyen Paolo Maldini leigazolására, méghozzá nem más, mint az AC Milan egykori sztárjának apja.


Maldini 25 éves pályafutása alatt kivívta maga számára, hogy a futballvilág valaha volt legnagyobb védõi között emlegessék, amely során több, mint 900 alkalommal ölthette magára az AC Milan mezét.

 

Úgy vonult vissza az olasz válogatottból, hogy mindmáig õ húzhatta magára legtöbbször a Squadra Azzura mezét, leginkább annak köszönhetõen, hogy egész karriere során folyamatosan magas szintû teljesítményt nyújtott.

 

Ezzel nem kerülte el a Manchester United akkori, és mostani menedzsere, Sir Alex Ferguson figyelmét se, aki szeretett volna lehetõséget biztosítani Maldini számára, hogy a Premier Leagueben is bizonyíthassa tudását, azonban elárulta, hogy gyorsan eltántorodott ezen szándékától, amikor beszélt az általa kínálandó lehetõségrõl a játékos apjával, Cesareval.

 

"Egyszer megkérdeztem Maldini apját, Cesaret a fia leigazolásával kapcsolatban" - mondta a skót menedzser a Corriere dello Sportnak római tartózkodása idején.

 

"Úgy nézett rám, mint ha õrült lennék, és a reakciója elég volt ahhoz, hogy felfogjam, a válasz nemleges lenne."

 

 

"Mellette nagyon szerettem Gianfranco Zola játékát. Mindig mosollyal az arcán játszott, és benne megvolt a megfelelõ sportszellem."

 

Az interjú során Francesco Tottiról, az AS Roma talizmánjáról is kérdezték Sir Alex Fergusont, aki éppen nehéz idõszakon megy keresztül a Farkasoknál.

 

"Totti a Roma szimbóluma, õ soha nem akarná elhagyni a klubot, csakúgy, mint Ryan Giggs és Paul Scholes a Unitedet."

 

"Tottit a megfelelõ szinten kell kezelni a Romanál, csakúgy, mint ahogy tettem azt én a Unitednél. Lehet, hogy nem biztosítom Giggs számára, hogy hétrõl-hétre játszon, de mindig itt van közöttünk. Ugyanezt kell tenni Totti esetében is."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!